Haberler

Balkan Arboretum'u, Edirne'nin Tanıtımına Katkı Sağlayacak

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük: "Arboretum ile kent turizm rehberine yeni bir turizm destinasyonu eklenecek.

Trakya Üniversitesinin (TÜ) hazırladığı "Hayat Ağacım" projesiyle, Balkan Aboretumu'nun (ağaç parkı) tanıtımı ve Edirne için yeni bir turizm destinasyonu oluşturulması hedefleniyor.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, rektörlükte projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, projenin kültür ve turizmin gelişmesine katkı sağlayarak, bölgenin sosyogelişmişlik düzeyini artıracağını söyledi.

Proje kapsamında TÜ Balkan yerleşkesinde bulunan özellikle Trakya ve Balkan bitki türlerini barındıran Balkan Arboretumu'nun birinci etabının tamamlanacağını belirten Yörük, "Balkan Arboretumu ve ETDU Herbaryumu tanıtılacak ve bölgedeki ilk, orta ve yükseköğretim kurumları ve bölge halkına yönelik bitki materyali, biyoçeşitlilik ve doğa tarihi konularında farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Yörük, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün ortağı olduğu projenin Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini aktardı.

Projenin 9 ay süreceğini dile getiren Yörük, şöyle devam etti:

"Balkan Arboretumu ile kent turizm rehberine yeni bir turizm destinasyonu eklenecek. Edirne'ye kazandırılacak yeni turizm destinasyonu sayesinde uzun vadede ekonomik getiriyle bölgedeki kültür ve turizmin gelişmesi, bölge tanıtımına yönelik girişim ve işbirliklerinin gelişmesi sağlanacaktır. Hedef, grupların gezi, etkinlik, araştırma ihtiyaçlarını karşılayacak donatı alanları oluşturmaktır."

Yörük, proje kapsamında sembol olarak bir ağaç figürünün kullanıldığını ve ağaç figürünün rozetinin yaptırıldığını ifade etti.

Projenin ilerleyen zamanlarda daha iyi tanıtılacağını ve yapılan etkinliklerle şekilleneceğini ifade eden Yörük, katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Yörük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, uygulama ekibi ve gazeteciler, projenin uygulanacağı alanda incelemede bulundu. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Yener Yörük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title