Haberler

Balıklandırma Çalışmaları

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, geçen yıl 32 ilde 320 su kaynağına 4 milyon balık yavrusu bırakıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, geçen yıl 32 ilde 320 su kaynağına 4 milyon balık yavrusu bırakıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, su ürünleri stoklarını artırmak iç sularda balıklandırma çalışmalarına ağırlık verildi. Bu kapsamda göl, gölet ve baraj göllerinde balık stoklarını zenginleştirmek amacıyla; 2014 yılında ülke genelinde 32 ilde 4 milyon yavru balık ile balıklandırma çalışması yapıldı. 328  su kaynağı içinde en fazla balıklandırma  500 bin yavru ile Eğirdir Gölü'nde gerçekleştirilirken, bunu 100 bin yavru ile Enez Gölü, 65 bin yavru ile Afyon Karakuyu Gölü, 60 bin yavru ile Hatay Gölbaşı Gölü, 50 bin yavru ile Ankara Boyalı Göleti ve 44 bin yavru ile Kastamonu Terzi Göleti izledi.

Ülke genelinde 2004-2014 yılları arasında su kaynaklarına toplam 53 milyon 795 bin yavru balık bırakıldı. İç bölgelerde balık tüketiminin artırılması ve tüketime bağlı istihdam oluşturulması amacıyla iç su kaynaklarında çoğunlukla doğal bir tür olan sportif ve ticari avcılıkta tercih edilen pullu sazan kullanıldı. Bu tür, sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edildi. Bakanlık tarafından ayrıca yürütülen proje çerçevesinde 50 bin kalkan balığı ve 10 bin mersin balığı yavrusu ile balıklandırma yapıldı.

Kaynaklarına bırakıldı

Balıklandırmada kullanılan pullu sazan, Bakanlığın Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilerek su ürünleri kaynaklarına dağıtıldı. Çalışmada yaşama oranını artırmak amacıyla büyük yavru balıklar kullanıldı. Bu uygulamayla su kaynaklarına yakın yerleşim yerlerinde balık tüketiminin artırılması hedeflendi. Sportif avcılıkta, Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe göre, olta dışında, tırıvırı, zıpkın, ağ ile avcılığın yapılması yasak.  Balıklandırma Programı, illerden gelen taleplere göre Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğünce değerlendirilerek oluşturuluyor. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Enez Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title