Haberler

Balıklama Atlayış"La Felç Olan Gencin Yürüme Hayali

Adana'da, arkadaşlarıyla gittiği denize "balıklama atlayış" yapıp kayaya çarpınca boynu kırılan ve ardından kısmı felç olan Fatih Doğdu, yeniden ayağa kalkıp okulunu tamamlamak istiyor.

ÖMER YILDIZ - Adana'da, arkadaşlarıyla gittiği denize "balıklama atlayış" yapıp kayaya çarpınca boynu kırılan ve ardından kısmı felç olan Fatih Doğdu, yeniden ayağa kalkıp okulunu tamamlamak istiyor.

Yumurtalık ilçesinde arkadaşlarıyla gittiği denize "balıklama atlayış" yapınca boynu kırılan ve omuriliğinde meydana gelen zedelenme nedeniyle belinden aşağısı tutmayan 18 yaşındaki Fatih Doğdu, bir yıldır yatağa mahkum yaşıyor.

Abdulkadir Paksoy Anadolu Lisesi'nde 12. sınıfta okuduğu sırada yaşadığı kaza nedeniyle felç kalan genç, ailesinin kısıtlı imkanlarına ve yaşadığı zorluklara rağmen yarım kalan okulunu tamamlamak istiyor.

Talihsiz olayın ardından 3 ameliyat geçirdiğini anlatan Fatih, yemek borusundaki zedelenme nedeniyle 10 ay boyunca karnından beslendiğini söyledi.

Yapılan müdahalelerle sağlığına kavuşmaya çalıştığını belirten Fatih, "Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesinde fizyoterapist eşliğinde tedavim devam ediyor. Fizyoterapistler desteği ile büyük aşama kaydettim."dedi.

"En büyük hayalim okulumu tamamlamak"

Fatih, kaza nedeniyle mezuniyetine bir yıl kala okulu bırakmak zorunda kaldığını dile getirerek, okulunu tamamlamak için açıköğretim lisesine kayıt yaptırdığını ifade etti.

Her öğrenci gibi kendisinin de hayalleri olduğunu belirten Fatih, şunları kaydetti:

"Ayağa ilk kalktığımda okulumu bitireceğim. Sağlık alanında okumak istiyorum. Anestezi teknisyenliği ilk hedefim. Hedeflerime ulaşmak için diplomamı zaman kaybetmeden almak istiyorum. Zaman benim için altın değerinde. Bunu sağlayabilmem için daha iyi bir fizik tedavi merkezinde tedavime devam etmem lazım. Ayağa kalkacağıma inanıyorum. Ama bu süreyi minimuma indirmek istiyorum. Maddi imkansızlıklar nedeniyle özel fizik tedavi merkezlerine gidemiyorum. İnsanlar beni yanlış anlamasın ama iyi bir fizik tedavi merkezinde tedavime devam etmek istiyorum."

"Ayağımı taşa vurunca şükredeceğim"

Sağlığın kıymetinin kaybedilince anlaşıldığını anlatan genç, "17-18 yaşında bir gençsiniz ve kaza sonrası yatağa mahkum kalıyorsunuz. Her şeyi başkalarından beklemek zorunda kalıyorsunuz. O kadar yıl okurken şimdi bir kalem bile tutamıyorsunuz. Kazanın ardından ister istemez karamsar oluyorsunuz. İnsanlar ayağı taşa takılınca isyan ediyor. Ayağımı taşa vurduğumda, çok şükür taşa vuracak bir ayağım var diyeceğim." ifadelerini kullandı.

Anne Kezban Doğdu ise oğlunun kaza haberini aldıktan sonra büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Kazanın ardından evladının bakımını titizlikle yaptıklarını anlatan gözü yaşlı anne Doğdu, "Benim dizimdeki rahatsızlık nedeniyle ameliyat olacaktım ama oğlumun rahatsızlığı nedeniyle erteledim. Şimdi önce onun ayağa kalkması gerekiyor. Kurban olduğum Rabbimden tek isteğim onun ayağa kalkması. Allah kimsenin başına vermesin. Oğlumu böyle gördükçe eriyorum. İçim kan ağlıyor. Çok zoruma gidiyor. Oğlum okurken 'Anne okuyup sana bakacağım' derdi. Gençliği gidiyor oğlumun. Oğlum azimli biri, ayağa kalkmak için çok çabalıyor. Oğlumun ayağa kalkması için adak adadım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yumurtalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title