Haberler

Balıkesirli Kadınlar 8 Mart'ta Yürüdü

Balıkesir'de kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde çeşitli pankartlar çıp düdük çalarak yürüdü.

Balıkesir'de kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde çeşitli pankartlar çıp düdük çalarak yürüdü.

Balıkesir Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle akşam saatlerinde yürüyüş düzenledi. Yeşilli Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kadın ağızlarında düdükler, ellerinde pankartlarla Alihikmetpaşa Meydanı'na kadar yürüdü. 'Kadın kadındır, çiçek babandır', 'Kadınlar sokaklarda güzel', '8 Mart resmi tatil olsun', 'Kadına yönelik şiddete son', 'Trans cinayetleri politiktir' ve 'Mutfakları terk ettik, sokaktayız' yazılı pankartlar taşıyan grup, 'Erkek vuruyor, devlet koruyor', 'Asla yalnız yürümeyeceksin' ve 'Üreten biziz yöneten de biz olacağız' sloganı attı. Çalınan müziklerle coşan kadınlar, 'Leylim ley' türküsüyle halay çekti. İki genç kızın taşıdığı, mor ve yeşil renkli sütyenler ise hem yürüyüşte hem meydandaki basın açıklamasında ilgi odağı oldu. İki sütyenin içine çiçekler koyan genç kızlar, bir ara halay çekmek için bunları başka bir kadına teslim etti. Halayın sonunda sütyenler diğer pankartlarla birlikte meydana bırakıldı.

SÜTYENDE MESAJ VAR

Genç kızlardan biri sütyen esprisini şöyle anlattı: "Bizim yaptığımız herkesin algısına göre değişebiliyor. Sütyen en başta kadını gösteren kabataslak, simgesel bir şey. Herkes bu sütyeni gördüğünde gülmeye başladı, herkesin ilgisini çekti. İstediğimiz zaten buydu. Herkes kendince yorumlar yaptı. Sütyenler, memeler, erkeklerde seksi düşündürüyor. Memeleri görünce hemen seksi düşünmemek gerekiyor. Bizde sütyenlere çiçekler koyarak bu mesajı vermeye çalıştık" dedi.

Diğer genç kız ise "Taş toprak ne ise memelerimiz o" yorumuyla dikkat çekti. Bazı kadınlar ise genç kızların bu eylemini 'özgürlük' olarak değerlendirdi. Kadınların 8 Mart kutlaması halaylarla sona erdi.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Yeşilli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title