Haberler

Balıkesir TMMOB'dan Meşaleli 'Torba Yasa' Eylemi

Güncelleme:

Balıkesir'de, TMMOB üyeleri, yapı denetimi, imar, iskan ve TMMOB Yasasının bulunduğu yeni torba yasasında yapılması planlanan değişiklikleri eylemle protesto etti.

Balıkesir'de, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri; yapı denetimi, imar, iskan ve TMMOB Yasası'nın bulunduğu yeni torba yasasında yapılması planlanan değişiklikleri meşaleli eylemle protesto etti.

TMMOB üyesi yaklaşık 100 kişi; yapı denetimi, imar, iskan ve TMMOB Yasası'nın bulunduğu yeni torba yasasında yapılması planlanan değişiklikleri protesto etmek amacıyla bugün saat 17.30 sıralarında, Yeşilli Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde meşaleler bulunan topluluk adına basın açıklamasını yapan TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Sekreteri Nazmi Kaçar, hükümeti eleştirdi. TMMOB'nin özerk ve idari bütünlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu belirttiği yasa tasarısını eleştiren Nazmi Kaçar, mimar, mühendis ve şehir plancılarından görüş alınmadığına vurguladı. Konuşmasında hükümeti eleştiren Kaçar, şöyle konuştu:

"60 yıl önce kurulan TMMOB, özerk, mali ve idari yapısını kendi oluşturup belirleyen, denetim mekanizmasını da kendi bünyesinde yapan kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşuydu. Bugüne kadar kimsenin aklına benden olsun, yandaş olsun, candaş olsun diye fikirler gelmedi. 60 yıl sonra bugün geldiğimiz ileri demokraside TMMOB, AK Parti iktidarının, kentsel, kırsal, kültürel, doğal varlıklarımızın el değiştirmesi, el konulması, imar, inşaat, çevre, enerji, gıda, maden, orman, doğal kaynak ve daha birçok konuda yaptığı yanlışları ortaya koyarak kamuoyuyla paylaştı. Gerektiğinde kamu yararını dava açarak korudu. Ülkemizde bilim insanlarını, üretici beyinleri, devindirici öğeleri bağrında barındıran TMMOB'u dağıtmak, etkisizleştirmek, halkın doğruları öğrenme hakkını ortadan kaldırmak amacıyla iktidar dikensiz bir gül bahçesi yaratma peşindedir. Bizler, halkın ve kamunun çıkarlarını ön planda tutmasaydık, ülkede yaşananlara ses çıkarmasaydık, Kuzey Ormanları'nın yok edilmesine karşı çıkmasaydık, kaza diye geçiştirilen iş cinayetlerinin takipçisi olmasaydık, fıtrat deseydik, bir akarsu üzerine 20'ye yakın hidroelektrik santrali (HES) kurulmasını görmezden gelseydik; Kentsel dönüşümün bu şekilde yapılmasının doğru olmadığını, bunun rantsal dönüşüm olduğunu söylemeseydik, kaçak sarayın usulsüz yapıldığını mahkemelerde tescil ettirmeseydik, bizleri çok seveceklerdi. 'Ne istediniz de vermedik' diyeceklerdi. AK Parti iktidarı bu tasarıyla kentsel topraklara el koymak, merkezileştirmek ve hızlandırmak; halka ait özel mülkiyet varlıklarına mülksüzleştirme yoluyla el koymak, kamulaştırmayı yeni sermaye birikimi olarak kullanmak, yapı üretim sürecini mühendislik, mimarlık ve şehir planlama hizmetlerin kuralsızlaştırarak kamusal denetimi ortadan kaldırmak, özel teknik müşavirlik şirketleri yoluyla meslek alanlarımızı işlevsiz kılmak, halkın doğruları öğrenme hakkını gasp etmek istiyor. Bu hukuksuzluklar karşısında susmayacağız."

Topluluk açıklamanın ardından sessizce dağıldı. - Duyar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ak Parti Yeşilli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title