Haberler

Balıkesir Tanıtım Günleri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Balıkesir Tanıtım Günleri'nin açılışında, "Balıkesirlilerin de Kurtuluş Savaşı'nda ayrı bir değeri ve yeri vardır."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Balıkesir Tanıtım Günleri'nin açılışında, "Balıkesirlilerin de Kurtuluş Savaşı'nda ayrı bir değeri ve yeri vardır. Bu değer ve yer tartışmasızdır" dedi.

Başkent'te 'Balıkesir Tanıtım Günleri' başladı. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) ziyaretçilerine kapılarını açan tanıtım günlerinin açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, CHP Milletvekili Muharrem İnce, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve Balıkesir Valisi Ahmet Turhan katıldı. Bozdağ, trafikte 10 numara olan Balıkesir'in hizmetlerde de her şeyinin dört dörtlük olduğunu belirterek, "Balıkesir verimli arazileriyle Türkiye'mizin en önemli tarım kentlerinden birisidir. Marmara ve Ege Denizi kıyılarındaki sahilleriyle Türkiye'nin en önemli turizm kentidir. Bandırma başta olmak üzere sanayi ve ticaret merkezi olması, ayrıca kaplıcaları ve şifalı suları ile Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden birisi. Türkiye'nin, hatta dünyanın en güzel zeytin ve en kaliteli zeytinyağı ile Edremit ve Ayvalık zeytini ve zeytinyağı Balıkesir ve Türkiye'nin tanınmış bir markasıdır. Balıkesir demek höşmerim demektir. Balıkesir demek Susurluk ayranı demektir. Balıkesir demek Manyas'ın yoğurdu demektir" şeklinde konuştu.

Balıkesir denilince Balıkesirspor'u da unutmamak gerektiğini ifade eden Bozdağ, "Balıkesir bu sene yükseldikleri PTT 1. Ligi'nde liderlik koltuğuna oturdular. Dileğimiz, temennimiz odur ki Süper Lig'e bu sene yükselsinler ve Süper Lig'de başarıyla adından söz ettirsinler" dedi.

Bozdağ, Balıkesir türkülerinin yerinin bir başka olduğunu da söyleyerek, "'Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek, gönül bu sevdadan vaz mı geçecek' gibi dillerde peleseng olmuş Balıkesir türkülerinin yeri bir başkadır. Balıkesir Efruz Bey, Kaşağı, Yalnız Efe hikayelerinin yazarı, büyük öykücü Ömer Seyfettin'i topraklarından çıkaran bir kenttir. Balıkesir büyük ilim, irfan adamı, Allah yolunun hizmetkarı Gönenli Mehmet Efendi'yi bağrından çıkaran, Türkiye'ye ve dünyaya bu yolda hizmetleriyle öncülük ettiren insanları yetiştiren iklimin, toprağın olduğu büyük bir yerdir. Balıkesir kahramanlık destanı yazanların memleketidir. Çanakkale'de devasa top mermisini tek başına sırtına alarak kahramanlık destanı yazan Seyit Onbaşı'nın memleketidir" diye konuştu.

Balıkesir'in yiğit insanları, cesur insanları yetiştiren ülkemizin nadide köşelerinden biri olduğunu vurgulayan Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Cihan Şampiyonu Kurtdereli Mehmet bütün dünyadaki pehlivanları dize getirirken, Balıkesir'in ekmeğinden, suyundan ve havasından aldığı güçle güreşiyor ve diyordu ki 'Güreşirken bütün Türk milletini arkamda hisseder, onun şerefini korumak için her şeyi yapardım. Sanki bütün Türk milletinin kuvvetinin arkamdan dayandığını hissederdim' sözleriyle tarihe geçmiş büyük bir pehlivanımızın memleketidir. Kurtuluş Savaşı'nda vatan topraklarımızın işgal edilmesi üzerine milli mücadele ateşinin ilk yakıldığı yerlerden birisidir Balıkesir. Balıkesirlilerin de Kurtuluş Savaşı'nda ayrı bir değeri ve yeri vardır. Bu değer ve yer tartışmasızdır. Milli emeller, milli irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, milletperliklerinin tamamının arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir."

Balıkesir'in pek çok değeri olduğunu, sadece Balıkesir için değil Türkiye için önemli kıymetleri bağrında yetiştirdiğini, bu ülkenin bağımsızlığına, birliğine çok büyük katkıları olduğunu da söyleyen Bozdağ, "Bu tanıtım günleri önce bizim kendimizi tanımamız için çok önemlidir. Başkalarına tanıtmak ondan sonra daha kolaydır. Balıkesir dendiğinde edebiyatında, sanatında, kültüründe her alanında başarılı olmuş, Balıkesir'de damgasını vurmuş ama başarısının sınırları Balıkesir'in dışına taşıp Türkiye'yi, dünyayı kuşatmış nice insanlara, nice değerlere sahiptir. Bu yönüyle Balıkesir tarihimizin, kültürümüzün ve medeniyetimizin hazinelerini bağrında barındıran en güzide illerimizden birisidir. O nedenle bu tanıtım günlerini fevkalade önemsiyorum. Hem kendi ilimizi kendimize tanıtmak, kendi yavrularımıza, evlatlarımıza doğru tanıtmak, hem de başka yerdeki insanların ilimizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel özellik ve güzelliklerini doğru bir biçimde tanımasına katkı sağlamak bakımından son derece önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ankaralılara ve yolu Ankara'ya düşenlere de çağrıda bulunan Bozdağ, "Balıkesir ayağınıza geldi. Güzellikleriyle, özellikleriyle, ürettikleri ve sahip olduklarıyla ayağınıza geldi ve size kendisini tanıtıyor. Onun için Balıkesir'e gelin gezin, görün. Adeta Balıkesir'in her tarafını gezmiş gibi olacak, daha yakından tanıyacak, belki önümüzdeki zaman içerisinde Balıkesir'e dair program yaparken daha bilinçli bir program yapma imkanınız olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

"NASIL PLAKA NUMARAMIZ 10 İSE BALIKESİR'İ 10 NUMARA BİR ŞEHİR YAPMAYA AHT ETTİK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur da, Balıkesir'in Marmara ve Ege'nin incisi olduğunu kaydederek, "Bu günler ilk defa tertip ediliyor. Ancak Balıkesir Türkiye'yi besleyen bir il, etiyle, sütüyle. Bor madenini ifade etmeden geçemeyeceğim. Dünyadaki en zengin yataklara sahip olan bir il. Kültür şehri, üniversite şehri. Balıkesir ile iftihar ediyoruz. Balıkesir kış nüfusu 1 milyon 60 bin, yaz nüfusu 2 milyon 750 bini aşan bir turizm kenti. Tabi Balıkesir yükselen bir değer. Nasıl plaka numaramız 10 ise Balıkesir'i 10 numara bir şehir yapmaya aht ettik. İnşallah gerçekleştireceğiz. Bütün Balıkesir burada şuan temsil ediliyor" dedi.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da, Balıkesir'in her şeyin en güzelini hak ettiğini ifade ederek, "Balıkesir tarihiyle, geçmişiyle, şanlı mazisiyle büyük bir potansiyele sahip. Tarımdan hayvancılığa ve yer altı, yer üstü zenginlikleri ve özellikle madenleriyle Türkiye'de yalnızca Balıkesir'in sahip olduğu Marmara ve Ege Denizi'ne kıyısı olma özelliği büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Bu güzel şehri bütün yurttaşlarımızın görmesi ve Balıkesir'e yatırım yapacak olan bütün işadamlarının çok kısa sürede en büyük kazancı sağlayacaklarına inancım tam. Bütün Balıkesir onlara kucak açmış onları bekliyor" diye konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı Ok, konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a Balıkesirspor atkısını hediye etti. Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, CHP Milletvekili İnce, Balıkesir Belediye Başkanı Ok ve Balıkesir Valisi Turhan 'Balıkesir Tanıtım Günleri'nin açılış kurdelesini kestiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title