Haberler

Balıkesir - Sanatçı Savran, 'Reklam Arası' Sözüne Karşı Vekilliğe Aday Oldu

Sanatçı Savran, 'Reklam arası' sözüne karşı vekilliğe aday oldu Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçısı Fatma Savran, MHP'den Balıkesir milletvekilli aday adayı oldu.

Sanatçı Savran, 'Reklam arası' sözüne karşı vekilliğe aday oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçısı Fatma Savran, MHP'den Balıkesir milletvekilli aday adayı oldu. AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'ya göndermede bulunan Savran, "Cumhuriyete 'reklam arası' diyerek dil uzatanlarla mücadele etmek için yola çıktım" dedi.

Eşi Mehmet Savran ile MHP İl Başkanı Argun Atıcı'yı ziyaret eden Klasik Türk Müziği sanatçısı 57 yaşındaki Fatma Savran, MHP'den Balıkesir Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Üç çocuk annesi Balıkesirli Savran, "Okul hayatım Balıkesir'de geçti. Gazi İlkokulu'nu, Atatürk Ortaokulu'nu, Koray Lisesi'ni bitirdim. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri bölümünü bitirdim. Atatürk Ortaokulu'nda üç yıl Fen Bilgisi öğretmenliği yaptım. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nda 28 yıl ses sanatçılığı yaptım. Bebeğinin örtüsünü, top mermisine saran kahraman Türk kadınlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni 'reklam arası' sayacak kadar 'gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet' içinde olan haddini bilmezlere karşı mücadele etmek için, 28 yıllık işimden emekli oldum. Cumhuriyet kadını olmakla ve Türklüğümle gurur duyuyorum. Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek için, bir cumhuriyet kadını olarak milli mücadelenin başladığı Balıkesir'den yola çıktım. Tüm cumhuriyet kadınlarını da birlikte olmaya çağırıyorum. Bu düşüncelerle MHP'nin kutsal hizmet kervanına katılmak için çok sevdiğim Balıkesir'den milletvekili aday adayı oldum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tülay Babuşcu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title