Haberler

Balıkesir) Okul Eylemi Referandum Kampanyasına Döndü

(BALIKESİR) Okul eylemi referandum kampanyasına döndüBALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de Altıeylül Ortaokulu'nun yıkılmasını istemeyen veliler tepki gösterdi.

(BALIKESİR) Okul eylemi referandum kampanyasına döndü

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de Altıeylül Ortaokulu'nun yıkılmasını istemeyen veliler tepki gösterdi. Okul önünde açıklama yapan CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, okulun yıkılmasına karşı çıktıklarını belirtirken, siyasi konulara da girip referandumda hayır oyunu kullanacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Altıeylül İlçe Başkanlığı kaş yaparken göz çıkardı. Altıeylül Ortaokulu'nun yıkılacak olmasına tepki amacıyla başlayan basın açıklaması referandum kampanyasına döndü. CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un 1/5000'lik imar planıyla Altıeylül Ortaokulu'nu ticari alan olarak gösterdiğini söyleyerek, "Okulu yıkıp ranta açacağım diyorsunuz. Bu nasıl vicdansızlık. Çocuklarımızı huzur etmeye ve uzak mesafelerle başka okullara göndermeye ne hakkınız var" diye tepki gösterdi.

Okulun yıkılma kararına tepki açıklaması sonrası 17 Nisan'dan itibaren rant planlarının devreye gireceğini söyleyen CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, "Edip Uğur'un 1/5000'lik imar planı hiç bir değişiklik yapılmadan referandum sonrasını bekliyor. 17 Nisan'dan itibaren rant planları devreye girecek ve daha da hıslanarak yeni sanayi sitesinin kademeli olarak ranta açılması sağlanacak" dedi.

AK Parti'li Belediye Başkanlarının yandaşlarına rant sağladığını iddia eden Yüksel, su fatularının pahalılığından başlayarak, köy yollarının durumuna da değindi.

Yüksel okul için başladığı basın açıklamasını "16 Nisan'da Balıkesir halkı size gereken hayır cevabını verecektir" diyerek sonlandırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Altıeylül Balıkesir Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title