Haberler

Balıkesir Kadınlardan İmece Usulü Kabristan Temizliği

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, büyükşehirden önce köy olan bir mahalle muhtarının cami minaresinden yaptırdığı anons, kadınları harekete geçirdi.

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, büyükşehirden önce köy olan bir mahalle muhtarının cami minaresinden yaptırdığı anons, kadınları harekete geçirdi. Bakımsız olan mezarlık, imece usulü hep birlikte temizlendi.

Bigadiç'in Adalı Köyü Mahallesi'ndeki kabristanın yıllardır temizlik yüzü görmemesi yüzünden bakımsız olması üzerine Muhtar Hasan Cici, kadınlarla çalışma yaptı. Önce cami minaresinden anons yaptıran Muhtar Cici, imece usulü kadınlarla kabristanda temizlik yapacaklarını duyurdu. Anonsu duyan kadınlar kazma, kürek, orak, balta ve çapa gibi malzemeleri eline geçirerek köy meydanına koştu. Ardından kabristanın yolu tutuldu. Bakımsızlıktan uzayan otlar kesildi. Alana atılı çöpler toplandı. Kaplumbağa gibi kabristanda bulunan bazı hayvanların, ateşe verilen çöplerin alevi ya da dumanından etkilenmemesi amacıyla daha uygun alanlara bırakıldı. İmece usulü yapılan temizlik sonrası mezarlık yeni bir görünüme kavuştu. Temizliği tamamlayan kadınlar, şunları söyledi:

"Muhtarımız, bir düdük öttürse hemen 7'den 70'şe köy meydanında toplanırız. Bizde birlik beraberlik vardır. Köyümüzde hiç kimse birisiyle küslük yaşamaz. Mezarlık eninde sonunda ebediyen kalacağımız mekan. Burayı her zaman temiz tutmalıyız. Onun için temizlik yaptık"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Bigadiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title