Haberler

Balıkesir'in Tanıtım Elçisi Sındırgı Emitte Göz Doldurdu

Termal turizm ile büyüyen Balıkesir'in Sındırgı ilçesi katıldığı turizm fuarlarının gözdesi olmaya devam ediyor.

Sındırgı ilçesi, EMİTT Fuarında Balıkesir'in temsilcisi konumuna alarak ilçenin temsili haline gelen leylek ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.Bunun yanında kültür mirası Yağcıbedir Halıları, doğal ürünler , el emeği işlemeler ve yöresel oyunlar göz doldurdu.

Doğal yaşama saygısı ile bilinen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş eski belediye binası üzerinde gündem olan leylek yuvasının yok olmaması adına binanın yıkımını iki ay erteleterek orijinal leylek yuvasını geçici bir direk üzerine taşımıştı. Türkiye'de bir ilk olarak leylek yuvasının da yer aldığı yeni belediye binası inşaa edilerek bu yuva projedeki yerine konmuş ve yeni belediye hizmet binasına ilk yerleşen ev sahipleri ilçenin temsili haline gelen leylekler olmuştu.

Turizm alanında önemli bir ilerleme kaydeden Sındırgı ilçesinin turizm logosu da leyleklerden esinlenerek oluşturuldu. İlçe de bulunan iki farklı özellikteki termal kaynak, tarihi, kültürel ve doğal güzellikler ise turizmin alt yapısını oluşturuyor.

Bu yıl 21.si düzenlenen ve Sındırgı Belediyesinin ilçenin tanıtımı açısından büyük önem verdiği EMİTT fuarına ise yağcıbedir halısı ve yöresel ürünlerin yanı sıra leyleklerin ön planda olduğu bir hazırlık yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanını Nabi Avcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş' ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen 21. EMİTT turizm fuarına da leylekleri ile Sındırgı Belediyesi damga vurdu. Sındırgı'nın leylek maskotlarını karşısında gören protokol üyeleri şaşkınlığını gizleyemezken hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmediler. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından bakan Avcı'ya Sındırgı'lı bayanlar tarafından üretilen el emeği Sındırgı yörük kızlarının maketi ve Yağcıbedir halısı da hediye edildi.

26 - 29 Ocak tarihleri arasında Balıkesir Valiliği ve GMKA işbirliği ile hazırlanan stantta Sındırgı ilçesinin 3000 yıllık değeri Yağcıbedir halıları, kolonyaları, yöresel lezzetlerie kadar İstanbul TÜYAP fuar alanında ziyaretçilerini ağırladı. Sındırgı ilçesine özgü 3000 yıllık yağcıbedir halıları, doğal, tarihi ve kültürel değerler, yöresel ürünler ve tarihi kolonya GMKA ve Balıkesir Valiliği işbirliği ile hazırlanan Balıkesir standında Sındırgı Belediyesi tarafından tanıtıldı. Yöresel oyunlarda izleyenlerden tam not aldı. Çok sayıda ziyaretçinin yanı sıra daha önce Sındırgı ilçesinde konser veren ve ilçeyi çok beğendiğini ifade ederek her yerde tanıtımını yapan ünlü şarkıcı Uğur Işılak'da Sındırgı standını ziyaret etmeyi unutmadı.


Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı "Herkesin bildiği gibi dünyadaki en büyük turizm fuarlarından bir tanesi. Balıkesir olarak burada yer aldık. Balıkesir'imizin değerlerini insanlarımıza, turizm firmalarına göstermek anlatmak için burada bulunduk. İnanıyorum ki Balıkesir için faydalı olacak. Balıkesir'e gelecek olan turist sayısının artışına sebebiyet verecek. Katkı sağlayacak ve biz Balıkesir gibi özel bir şehirde herkesi misafir etmek isteriz. Denizlerimizde misafir etmek isteriz. Hem Ege denizinde hem Marmara Denizinde. Hem de kaplıcalarımızda misafir etmek isteriz. Sındırgı Belediyesi ile birlikte stanttaydık. Sındırgı'nın malum halıları kilimleri daha doğrusu, el dokuma kilimleri dünya çapında ünlü. Termal sular termal tesisler de Sındırgı'da her geçen gün artarak devam ediyor. Burada bulundukları için ayrıca Sındırgı Belediyesine'de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı"Balıkesir'in turizm değerlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Balıkesir'in güneş, kum, deniz turizmi ile beraber, alternatif turizm değerlerini burada yansıtıyoruz. Bunlar arasında sağlık turizmine en yakın, en önemli temel olan termal kaynaklarımızın bulunduğu yerlerde, termal otellerimiz var. Balıkesir'de dört mevsim turizm hareketliliğini sağlayacak olan en temel termal otellerimiz var. Buralara yaz kış mevsim ayrımı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Onun için bu Emitt fuarına geliyoruz."dedi.

Turizm alanında ilçenin önemli bir yol aldığını belirten ve daha fazla kesime ulaşabilmek için tanıtım çalışmalarına önem veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş "Turizm her şehir için lazım olan bir öge. Sındırgı; Yağcıbedir halısı termal otelleri ve tertemiz doğası, çaygören barajı ile insanlara huzur veren dinginlik veren bir şehir. Emitt fuarında ilçemizin güzelliklerini özelliklerini tanıtmak üzere burada bulunduk. Uluslararası düzeydeki bu fuar, binlerce yabancı ve yerli konuğunu ağırlıyor. Bizlerde kendi ilçemizin her ögesi ile burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu işe destek veren başta büyükşehir belediyemiz, valiliğimiz ve Güney Marmara Kalkınma Ajansına sonsuz teşekkürler ediyorum. İl Kültür ve Turizm müdürlüğümüzün de önderliğinde burada ilçelerimiz tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yıl standımıza olan ilgi yine güzeldi. İnşallah gelecek yıllarda daha iyisini daha güzelini yakalamak ilçemiz için önemli bir yön olacaktır. Yağcıbedirinden termaline mutluluğun ve dinginliğin şehrine bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz." Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Termal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title