Haberler

Balıkesir Gömeç'te "Çocuğuma Şeker Verme" Kampayası

Gömeç'te "Çocuğuma Şeker Verme" kampayası BALIKESİR'in Gömeç İlçesi'nde, "Sağlıklı yaşıyoruz" sloganıyla başlatılan "Çocuğuma Şeker Verme" kampanyası tanıtıldı.

Gömeç'te "Çocuğuma Şeker Verme" kampayası

BALIKESİR'in Gömeç İlçesi'nde, "Sağlıklı yaşıyoruz" sloganıyla başlatılan "Çocuğuma Şeker Verme" kampanyası tanıtıldı. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan karatay ile Fizyoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş öncülüğündeki kampanya ile çocukların sağlık beslenmesinin hedeflendiği bildirildi.

Kampanyanın tanıtımı Gömeç'in Karaağaç Mahallesi'ndeki Akkızhan Otel'de Prof. Dr. Canan Karatay ile Dr. Ümit Aktaş ve ekibi tarafından yapıldı. Üzerinde "Çocuğuma Şeker Verme" yazılı tişörtlerin giyildiği tanıtımda, şekerin çocuklar için ödül olmadığı vurgulandı.

"ŞEKER ÖDÜL DEĞİL ZEHİRDİR"

"Çocuklara verilen şeker ödül değil, zehirdir" diyen Dr. Ümit Aktaş, "Özellikle ülkemizde sağlık personeli ve öğretmenlerin çocuklara sık sık şeker verdiğine şahit oluyoruz. Özellikle meslektaşlarımız doktorlara, öğretmenlere ve ebeveynlere sesleniyorum ve çocuklara şeker yerine 'kalem, defter verin' diyorum" dedi.

"ŞEKER ÇOCUKLARI HİPERAKTİF YAPIYOR"

Şekerin çocuklarda bağışıklık sistemini bozduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay ise "Çocuklarımızı küçük yaşta şeker tadıyla buluşturmazsak sağlıklı bir şekilde büyürler. Şeker çocukların bağışıklık sistemlerini yıkıyor. Bağırsak sistemini bozuyor. ve de şeker aynı zamanda çocukları hiperaktif yapıyor. Şeker aynı zamanda çocuklara dikkat dağınıklığına neden oluyor. Bu nedenle çocuklara ödül olarak kesinlikle şeker vermememiz lazım. Çocuklara ödül vermeyecek miyiz? Tabiki vereceğiz ancak bu şeker olmamalı" diye konuştu. Prof. Dr. Karatay, hedeflerinin çocukların sağlık beslenmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Özkan Balıkesir Karatay Gömeç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title