Haberler

Balıkesir'de 159 Mahallenin Yolu Kapalı

Balıkesir'de kar yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, yüksek kesimlerdeki 29 mahallenin daha yolu kapandı.

Balıkesir'de kar yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, yüksek kesimlerdeki 29 mahallenin daha yolu kapandı. Yolu kapalı mahalle sayısı bugün saat 11.30 itibariyle 159'a yükselirken, bu köylerden 14'üne de elektrik verilemediği bildirildi. Belediye ekipleri kapanan mahallerini yollarını açmak için dozerlerle kar küreme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Balıkesir'de, geçen Pazartesi saat 19.00 sıramlarında başlayan zaman zaman etkisini arttırarak aralıklarla süren kar yağışı, şehrin beyaz örtüyle kaplanmasına neden oldu. Kar kalınlığı yükseklerde 80 santimetreye kadar ulaştı. Şehir merkezi ise kar yağışından etkilenmedi. Büyükşehir olan Balıkesir'in bir süre önce mahalleye dönüştürülen köylerinden 159'unun yolu kar nedeniyle kapandı. Belediye ekiplerinin dünden buyana yaptığı çalışmalara rağmen kar yağışının devam etmesi nedeniyle yollar bir türlü açılamadı. Kar yağışı, bazı ilçelerde eğitime ara verilmesine ve bazı mahallerin elektriksiz kalmasına neden oldu.

Balıkesir İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Sındırgı'da 27, Bigadiç'te 33, Kepsut'ta 43, Karesi'de 22, Dursunbey'de 20, Susurluk'ta 14 kırsal mahallenin ilçelerle bağlantısı yok. Sındırgı'da 9, Savaştepe'de 3, Karesi, Susurluk ve Balya'da birer, olmak üzere toplam 14 kırsal mahalleye devrilen direkler ve kopan teller nedeniyle elektrik verilemiyor. Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir, Balıkesir-Çanakkale Karayollarında ulaşımda sıkıntı olmadığı belirtilirken, Balıkesir-Savaştepe Karayolu'nun açık olduğu ancak kar lastiği ve zinciri olmayan araçların yola çıkmasına izin verilmediği kaydedildi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Altıeylül, Karesi, Kepsut, Dursunbey, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde, kaymakamlık tarafından okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumlarının bugün tatil edildiği belirtildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin de bugün idari izinli sayılmalarına karar verildiği de vurgulandı. Savaştepe, Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinde de taşımalı eğitimin yapıldığı okulların tatil edildiği bildirildi. Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların tatil edilmesinin geç açıklanması öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Susurluk Sındırgı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title