Haberler

Balıkesir Çaygören Barajı'nda Kuraklık Tehlikesi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan Çaygören Barajı'nda kuraklık tehlikesi yaşanıyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan Çaygören Barajı'nda kuraklık tehlikesi yaşanıyor.

Sındırgı Çaygören Barajı'nın doluluk oranının her geçen gün düşmeye devam ettiği kaydedildi. İçinde bulunduğumuz kış aylarında hem yağmur hem de kar yağışlarının az olması nedeniyle Sındırgı, Bigadiç ve Kepsut ovaları ile Balıkesir ovasının bir kısmının su ihtiyacını karşıladığı belirtilen Çaygören Barajı'nda doluluk oranı düştü.

Çaygören Barajı yanında babadan kalan balıkçılıkla uğraşan Yaşar Şahin, müşterilerine balık verebilmek için her gün 4-5 km yol gittiğini söyledi. Yağışların az olması ve barajdaki suyun düzensiz kullanılmasından dolayı barajın doluluk oranının düştüğünü kaydeden Şahin, "1996 yılında babam vefat edince baba mesleğine devam ettim. Bu yıl yağışların az olması ve yaz döneminde arazilere düzensiz su verilmesi nedeniyle doluluk oranı geçen yıla göre daha düşük. Eğer baraj eski seviyesine yükselmezse balıklar havyar döneminde akarsuya çıkmayacağı için havyarlarını bırakamaz ve üreyemez. Böyle olunca balık azalır. Yetkililerin yaz döneminde düzensiz su salmanın önüne geçmesi gerekiyor. Daha önce de bu şekilde olduğu için balık sıkıntısı yaşadık" dedi.

Barajın dolu olduğu dönemlerde korkudan yanına yaklaşamayan çocuklar, su seviyesinin düşmesinden yararlanarak boş araziye dönen baraj havzasının değişik bölümlerinde kuru toprak üzerinde oyun oynuyorlar. Balıkçı Şahin, baraj suları varken üzerinde gezip balık avladığı kayığı evinin önünde karada bekletiyor. Barajda su olduğu dönemlerde suların kıyıdaki evin seviyesine yükseldiği belirtildi. Sındırgı'da Çaygören Barajı'nın tamamen kurumadığı, barajın merkezinde az miktarda suyun bulunduğu ancak barajın önemli uzantılarının ise tamamen kurak kaldığı belirtildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Sındırgı Bigadiç Kepsut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title