Haberler

Balıkesir: Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Bandırma'da Oy Kullandılar

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin İkinci Tur Oylaması İçin Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Kurulan Seçim Merkezinde Bulgaristan Pasaportlu Vatandaşlar Oy Kullandı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci tur oylaması için Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde kurulan seçim merkezinde Bulgaristan pasaportlu vatandaşlar oy kullandı.

Bandırma'daki Barış Manço Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda kurulan oy sandığında sabah saatlerinden itibaren yüzlerce vatandaş Bulgaristan Cumhurbaşkanını belirlemek için oy kullandı. Seçimlerde ikinci tura kalan, Türklere ılımlı düşünceleriyle tanınan mevcut Cumhurbaşkanı Georgi Pavanova ile aşırı sağcı aday Volen Nilovov'un isimlerinin yeraldığı oy pusulalarını kapalı alanda işaretleyen seçmenler, şeffaf camdan yapılmış oy sandığında oylarını kullandılar. Bandırma'daki seçim merkezinde Bulgaristan Büyükelçiliği'nden gelen görevlilerle, Balkan Göçmenleri Derneği yetkilileri görev yaptı. Türkiye'de 43 ayrı merkezde kurulan oy sandıklarında 30 binden fazla Türk ve Bulgaristan pasaportuna sahip çifte vatandaşlar ile Türkiye'de oturan Bulgar vatandaşların oy kullandığını belirten Balkan Göçmenleri Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Ahmet Yılmaz, seçimlere katılımın ilk tura göre daha fazla olduğunu söyledi. Bandırma'da kurulan seçim merkezinde Bandırma'nın yanı sıra Çanakkale, Balıkesir, Gönen, Erdek, Susurluk ve çevre ilçelerdeki seçmenlerin oy kullandığını ifade eden Yılmaz "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için de Bandırma'da oy sandığı kurulmuştu. Ancak şu ana kadar ikinci turda, ilk seçimlere göre daha fazla katılım var. Bulgaristan'da yaşayan yüzbinlerce Türk vatandaşımızın yanı sıra Türkiye'de yaşayan Bulgar göçmenleri de vatandaşlık görevlerini olarak oylarını kullanmalılar" dedi. Bandırma'da akşam saatlerinde sona erecek seçimden sonra oylar heyet huzurunda sayılarak sonuçları Bulgaristan Büyükelçiliği'ne gönderilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title