Haberler

Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda Akademik Yıl Törenle Açıldı

Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda akademik eğitim yılı törenle başladı.

Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda akademik eğitim yılı törenle başladı. Astsubay öğrencilerinin ilk dersi Atatürkçülük oldu.

Astsubay Meslek Yüksekokulu'nun akademik yılı törenle açıldı. Yüksekokul toplantı salonundaki tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın mesajlarının okunmasının ardından astsubay okullarının tarihçesi hakkında bilgiler verildi. Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz'ın önceki eğitim yılında dereceye giren öğrencilere hediyelerini vermesinin ardından, okula yeni tayin olan rütbeli personel tanıtıldı. Akademik yıl açılışında ilk dersi Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Nuri Kavak 'Atatürkçülük' konusu üzerine verdi.

Okul Komutanı Kurmay Albay Ramazan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin önemine işaret etti. Erdoğan, "Tarih boyunca Türk Silahlı Kuvvetlerine nitelikli eleman yetiştirmek öncelikli hedeflerden biri olmuş ve bu doğrultuda eğitim ve öğretime büyük önem verilmiştir. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında okulumuzdan mezun olan astsubay çavuşlarımızdan bin 86'sı ön lisans eğitimi, 236'sı ise astsubay temel askerlik ve astsubaylık anlayışı eğitimi tamamlamış ve toplam bin 322 genç astsubayımızı gururla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin safına katmış bulunuyoruz. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 9'u Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 5'i Somali'den olmak üzere 14 askeri misafir personel ile bin 26 birinci sınıf öğrencisi, 19'u Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden misafir olmak üzere 968 ikinci sınıf öğrencisi, idareci, yönetici eğitim öğretim kadrosuyla Kara Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen hedeflere ulaşma yolunda Astsubay Meslek Yüksek Okulu göreve hazırdır" dedi.

Tören, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz'ın öğrencilere başarılar dilemesi ile sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Necdet Özel Balıkesir Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title