Haberler

Balıkesir - Ak Partililere 'Bozkurt' İşareti Yapan Kadına Dayak Suçlaması

Ak Partililere 'Bozkurt' işareti yapan kadına dayak suçlaması MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, parti üyesi 51 yaşındaki Berrin Yıldız'ın 'Bozkurt' işareti yaptığı için Ak Partililer tarafından dövüldüğünü ileri sürdü.

Ak Partililere 'Bozkurt' işareti yapan kadına dayak suçlaması

MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, parti üyesi 51 yaşındaki Berrin Yıldız'ın 'Bozkurt' işareti yaptığı için Ak Partililer tarafından dövüldüğünü ileri sürdü. Altıeylül İlçesi'nde Ak Partililer tarafından dün akşam saatlerinde 'Sevgi Yürüyüşü' düzenledi. Saat 22.00'de Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise Caddesi üzerinden geçen gruba iddiaya göre MHP üyesi 51 yaşındaki Berrin Yıldız 'Bozkurt' işareti yaptı. Bunun üzerine gruptakiler, iddiaya göre Berrin Yıldız'a tekme ve yumrukla saldırdı. Kızı 23 yaşındaki Yasemin Yıldız'ın gözü önünde dayak yediği belirtilen Berrin Yıldız'ı, grubun içinden komşusu kurtardı. Polis, bir kişiyi gözaltına aldı. Olayı haber alan MHP'liler, akşam polis merkezi önünde toplanıp, tepki gösterdi.

"SALDIRGANLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDUM"

MHP İl Başkanı Argun Atıcı, konuyla ilgili bugün parti binasında basın toplantısı düzenledi. Dövüldüğü belirtilen Berrin Yıldız ile birlikte kızı Yasemin Yıldız da toplantıya katıldı. Berrin Yıldız, olayın kızıyla birlikte akşam parktan dönerken meydana geldiğini belirterek şunları söyledi: "Orada kalabalığı görünce biz de gittik. Onlar 'Rabia' işaretleri yapıyorlardı. Biz de kızımla birlikte 'Bozkurt' işareti yaptık. 'Ne mutlu Türküm diyene' diye bağırdık. Bir anda bize saldırdılar. Bir genç uçarak yüzüme yumruk attı, ayağıma da tekmeler geldi. Sonra da bize saldıranların 'Ak Liseliler' olduğunu öğrendik. Ancak bize saldıranlar arasında orta yaşlılar da vardı. Saldırı sonrası polis merkezine gidip, saldırganlardan şikayetçi oldum. Bana gösterdikleri bir çocuktu. Ama bu çocuk bana vuran değildi. Beni darp eden 23 yaşlarında, kilolu biriydi." Olayın Altıeylül Belediye Başkanı Ak Partili Zekai Kafaoğlu'nun da olaya tanık olduğunu öne süren Yıldız, "Olanları gördü bir özür bile dilemedi. Ak Partililer içinde 'vurmayın, yapmayın' diyen olmadı. Karşı komşum bizi kurtarmaya geldi. MHP'lileri hep kafatasçılıkla eleştiriyorlar. AKP'lilerin yaptığı neyle açıklanabilir" diye konuştu. Berrin Yıldız'ın kızı Yasemin Yıldız da, "Benim yanımda polisler vardı. O sırada annem boşta kaldı. Anneme yumruk attılar. Bir dede de elinde bayrakla annemin kafasına vurdu" dedi.

'SEVGİSİZLİK YÜRÜYÜŞÜ'

MHP İl Başkanı Argun Atıcı da 'Sevgi yürüyüşü' adı altında yapılanın aslında sevgisizlik yürüyüşü olduğunu belirterek, "Bu saldırı bir kadına yapılmıştır. Ne İslam dininde, ne örf ve adetlerimizde kadına el kaldırılmaz. Bir şeyi kaybetmenin sıkıntısını yaşıyorlar. MHP'li bir üye 'bozkurt' işareti yaptı diye saldırıya uğruyorsa; bu ne demokratik hayata ne hukuka ne de insani değerlere uyar. Bu bize, insanlığa hele hele İslam dinine inanmış insanlara hiç yakışmıyor" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Atıcı, avukatları aracılığıyla olayın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

İL BAŞKANLIĞI KONUNUN TAKİPÇİSİ

MHP İl Başkanlığı olarak olayın takipçisi olduklarını, soruşturmanın sürdüğünü belirten Atıcı, "Biz de avukatlarımız aracılığıyla gelişmeleri izliyoruz. Biz hem AKP il yöneticilerinden hem belediye başkanının bu konuda daha hassas olmasını ve özür dilemesini beklerdik. İl Emniyet Müdürünün bu konuda hassas davranması, polisimizin hassasiyeti bizi sevindirdi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Mahallesi Altıeylül Balıkesir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

sen oradamıydınmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Evet kardeş sen oradamıydın? Şayet cevabın evet ise tüh senin insanlığına! Insan göz göre göre bir insanın ve hatta ve hatta bir bayanın şiddet görmesine lakayıt kalırmı? Suç işlenirse ceza verilir fakat cezayı kesecek ve uygulayacak kişiler sizler değilsiniz. Yok orada değildim diyorsan. Laf olsun torba dolsun boş boş konuş. En fazla bunu yaparsınız zaten.

0
0
yanıtYanıtla
bırakın bunlarımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tabi ki yaptığınız şeyi söylemeyeceksiniz. Yolunda giden insanlara ana avrat kızıyla birlikte küfür eden sanki bu kadın değil. Ne diyeyim bravo. ??

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title