Haberler

Balıkçılık Sezonu Açıldı, "Vira Bismillah"

Güncelleme:

2015-2016 balıkçılık av sezonunun açılması münasebetiyle Rize Gündoğdu Balıkçı Barınağı'nda tören düzenlendi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül ve balıkçıların katıldığı törende konuşmaların ardından balıkçı teknesi şeklinde yapılan pasta kesildi, protokol üyeleri balıkçılarla birlikte denize açıldı.

Törende konuşan Vali Yazıcı, "Balıkçılıktan elde ettiğimiz gelir, inşallah bu yıl, geçen yılkinden çok daha fazla olur. Bu sektörde daha fazla insanımız çalışır. Rize Valiliği olarak balıkçılarımıza her türlü katkıyı sunmaya gayret edeceğiz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Balıkçılık Rize'nin çaydan önceki belki de tek geçim kaynaklarından biriydi. Bu gün halen çok önemli bir nüfus bu faaliyet içerisinde bulunmaktadır. Yöresel mutfağımızın önemli bir kısmı balık çeşitlerinden oluşmaktadır. Bu nedenle balıkçılığın kültürel anlamda da önemli bir yeri vardır. Şehrimiz iç bölgelere balık temin etmesi bakımından önemli bir görev teşkil etmektedir" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut "İlimizde toplam bin 76 adet ticari amaçlı su ürünlerine iştigal eden gemilerimiz vardır. Bu gemilere altyapı hizmeti sunan toplam 39 tane de balıkçı barınağı ve çekek yerimiz mevcuttur. Yaklaşık olarak Türkiye'deki 775 bin ton olan balık üretiminin büyük bir bölümünü de Doğu Karadeniz Bölgesi'nin özellikle Rize-Trabzon illerinden karşılamaktayız. İlimizde 33 bin ton ila 75 bin ton arası yıllık avcılıktan elde edilen su ürünleri üretimi, yaklaşık 2 bin 500 ton da yetiştiricilik kapasitesiyle ilimiz büyük bir su ürünleri kapasitesine sahiptir" şeklinde konuştu.

Tekneyle denize açılan Vali Yazıcı ve Başkan Kasap, balık avıyla ilgili balıkçılardan bilgiler aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ersin Yazıcı Reşat Kasap Gündoğdu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title