Haberler

Balıkçıl' Yelkenlisi, Panama'ya Ulaştı

Marmaris'teki Orhaniye Mahallesi'ndeki Martı Marina'dan 'Eğitime Yelken Aç' sloganıyla 21 Eylül'de, 14 metrelik 'Balıkçıl' isimli yelkenlisiyle yola çıkan denizci Mustafa Yurtbulmuş, partneri Elif Keskin ile birlikte Panama'ya ulaştı.

Marmaris'teki Orhaniye Mahallesi'ndeki Martı Marina'dan 'Eğitime Yelken Aç' sloganıyla 21 Eylül'de, 14 metrelik 'Balıkçıl' isimli yelkenlisiyle yola çıkan denizci Mustafa Yurtbulmuş, partneri Elif Keskin ile birlikte Panama'ya ulaştı.

Geleceğin denizcilerini yetiştiren 48 yaşındaki Mustafa Yurtbulmuş, Orhaniye Mahallesi'ndeki Martı Marina'dan 20 Eylül 2014 tarihinde farklı denizler ve farklı yaşamlar keşfetme arzusuyla 3 yıl sürecek yolculuğa çıktı. 14 metrelik bir 'Jeanneau Sun Odyssey 45' tipi yelkenli olan Balıkçıl ile yapacağı ortalama 30 bin deniz mili yolculukta Yurbulmuş, 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve yüzlerce adayı ziyaret edecek. Yurtbulmuş, yolculuğunda kendisine eşlik eden deniz tutkunu partneri Elif Keskin ile Panama'ya ulaştı. Dünya turunda kat edilen her mil için 1 SMS atılıp, bu sayede 350 bin liralık burs fonu oluşturularak Tohum Otizm Vakfı'na destek sağlanmasının da hedeflendiği dünya yolculuğunda Atlantik Okyanusu'nu geçen ikili, Pasifik Okyanusu için ise gün sayıyor.

DHA muhabiriyle Whatsapp uygulaması üzerinden görüşen Elif Keskin, yolculukları hakkında bilgi verdi. Son bir ayda Kolombiya ile Panama arasındaki etabı tamamladıklarını belirten Keskin, şöyle konuştu:

"Muhteşem bir doğa eşliğinde, zor, maceralı bir deniz yolculuğu yaşıyoruz. Çoğu zaman dalga ve fırtınayla boğuşmak zorunda kalıyoruz. Bölgede uyuşturucu kaçakçılarının tekneleri cirit atıyor. Hatta Kolombiya'da Santa Marta'dayken kaldığımız koyda bizden birkaç gün önce bir tekne silahlı beş kişi tarafından tamamen soyulmuş. Bu biraz keyfimizi kaçırdı ama geri dönüş yok. Tehlikeli Venezuela- Kolombia- Panama arasından bölgeyi sorunsuz şekilde geçtik. Bu nedenle de keyfimiz yerine geldi. Son iki haftadır Panama San Blas Adaları'nda Kuna Yala denilen bölgede, yerlilerinin yaşadığı yerleri dolaştık. Buralarda zaman ve insanlar 200 yıl öncesinde kalmış gibi."

"PANAMA KANALI ŞUBAT'IN 3'ÜNCÜ HAFTASI GEÇİLECEK"

Şu an Panama'nın Portobello Beldesi'nde olduklarını da anlatan Keskin, bundan sonraki rotaları hakkında şu bilgileri verdi:

"Panama Kanalı'ndan ancak Şubat ayının üçüncü haftasında geçebileceğiz. Çünkü kanaldan transit geçiş izni alabilmek için Colon şehrinde teknenin ölçümleri gerçekleştirildi. Kanalı geçiş tarihine kadar o bölgede kalıp, çevrede yelken açıp, dolaşacağız. Panama Kanalı'ndan 2 yıldan sonra geçecek ilk Türk teknesi olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kanal geçişinde tekneye yine katılımcı alacağız. Mart başında da Galapagos Adaları geçişi olacak. Şu ana kadar her şey planladığımız gibi gidiyor. Nisan ortasında Pasifik Okyanusu geçişi bitmiş olacak ve Markiz Adaları'na (Fransız Polenizyası) varmış olacağız. Devamında ise Pasifik Okyanusu'nda ada ada geçişlerle hedef Avustralya olacak. Böylece Ağustos ayının sonları gibi yolculuğumuzun ikinci etabı da sona erecek."

Keskin son olarak da otizmli çocukların eğitimine katkı için 'Burs' yazıp, 5290'a SMS atılmasını beklediklerini de söyledi. - Marmarismuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elif Keskin Orhaniye Marmaris Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title