Haberler

Balbay: 63'üncü Hükümet Güvercin Kanatlı, Şahin Bakışlı, Karga Ötümlü Bir Akbabadır

Chp İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçim hükümetine katılan iki HDP'li milletvekilinin ayrılmasının ardından, hükümetin gerçek ve son şeklini aldığını belirterek, "63'üncü hükümet parlamentoda azınlıkta olan AKP'nin, 550 milletvekiline hitap ediyormuş gibi kurduğu sahte bir seçim hükümetidir, kandırmacadır.

Chp İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçim hükümetine katılan iki HDP'li milletvekilinin ayrılmasının ardından, hükümetin gerçek ve son şeklini aldığını belirterek, "63'üncü hükümet parlamentoda azınlıkta olan AKP'nin, 550 milletvekiline hitap ediyormuş gibi kurduğu sahte bir seçim hükümetidir, kandırmacadır. 63'üncü hükümet güvercin kanatlı, şahin bakışlı, karga ötümlü bir akbabadır" dedi.

Balbay HDP kontenjanından hükümete katılan iki bakanın 26 gün dayanmasının sürpriz olmadığını belirtti. Anayasaya göre seçim hümetinin parti genel başkanlarına danışılarak kurulması gerekirken Başbakan Davutoğlu'nun 'Saray'dan aldığı talimatla' devşirme bir bakanlar kurulu oluşturdunu savunan Balbay, "HDP kontenjanından hükümete katılanlar aslında HDP kökeninden gelen kişiler değildi. Bu tercihler HDP'nin içinde fay hatları yaratmaya yönelikti. Nitekim parlamentoya giren Emep Genel Başkanı Levent Tüzel'in hükümete katılmama kararı almasıyla burada oluşan çatlak belki de AKP'nin ellerini ovuşturmasını sağladı. AB'den sorumlu Bakanlığa Prof. Beril Dedeoğlu atandı. Dedeoğlu AKP'nin tam ve yarı resmi yayın organlarının hemen tümünde yorumculuk yapmış bir kişi yani sözcüğün tam anlamıyla AKP ailesinin bir üyesi. Kalkınma bakanlığına getirilen kişi de yine bu bakanlığının Müsteşarlığını yapan Cüneyt Düzyol. Müsteşarların nasıl seçildiğini hepimiz biliyoruz. Sayın Düzyol'un Müsteşarlıktan Bakanlığa geçmesi şöyle yorumlanabilir; bu koltuğu bir HDP'liden alıp AKP'liye vermenin en düz yolu bu idi" dedi.

Balbay Tuğrul Türkeş'in MHP'den hükümete alınıp daha sonra istifa etmesini de değerlendiren Balbay şunları söyledi,

"Tuğrul Türkeş MHP kontenjanından hükümete girdi. Kısa bir süre sonra MHP'den atıldı. Bağımsız olarak hükümette yerini aldı. 18 Eylül'de de AKP sıralarından Ankara milletvekili adayı oldu. Yani Türkeş MHP kontenjanından girip, bağımsız görünüp, AKP'nin adayı olarak hükümette. Sadece bu durum bile AKP'nin hukuku hiçe saydığını, siyasi ahlak'tan yoksun olduğunu gösteriyor. AKP'nin 258 milletvekili ile adeta 550 kişilik parlamentoya tümüyle hakimmiş gibi hareket ediyor. Seçim hükümetinde bağımsız olması gereken üç bakan da yine AKP'den daha önce Milletvekili adayıdır. 63'üncü hükümet güvercin kanatlı, şahin bakışlı, karga ötümlü bir akbabadır." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay Tuğrul Türkeş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title