Haberler

Bakırköy Halk Pazarı'nda "Barış Mitingi"...

Barış bloku tarafından Saray'ın savaşına karşı acil barış, acil demokrasi sloganıyla Bakırköy Halk Pazarı'nda 'Barış Mitingi' düzenlendi.

Barış bloku tarafından Saray'ın savaşına karşı acil barış, acil demokrasi sloganıyla Bakırköy Halk Pazarı'nda 'Barış Mitingi' düzenlendi.

Saat 16.00 sıralarında miting alanına gelen katılımcılar, iki arama noktasında polis tarafından arandıktan sonra meydana alındı. Mitinge, HDP İstanbul Milletvekilleri Pervin Buldan, Hüda Kaya ve Garo Paylan ile HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı.

"ADİL BARIŞ VE ADİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ"

Barış Bloku adına ilk konuşmayı Nuray Sancar yaptı. Sancar, Barış için buradayız, Demokrasi için buradayız. Eşitlik ve kardeşlik için bu etkinlikteyiz. Yerinden yurdundan edilen, sonra da bedenleri kıyıya vuran Aylan bebekler, bedenleri bombalarla parçalanan Ceylan çocuklar ölmesin, o çocukların anaları ağlamasın bir daha asla demek için buradayız. 6-7 Eylül'ün yıldönümü, milliyetçi ve ırkçı sloganlar eşliğinde Ermeni ve Rumların ve diğer halkların öldürüldüğü, sürüldüğü ve mallarına el konulduğu vahim olayların yıldönümü. Katliamlar, kıyımlar, yurtsuzlaştırmalar yaşanmasın diye buradayız, burada olacağız. Adil barış ve adil demokrasi istiyoruz dedi.

"BU HALK BARIŞ İSTİYOR"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, DİSK, KESK ve TMMOB olarak geçen hafta Hakkari ve Yüksekova'ya gittiklerini, oradaki yaşamı gözleriyle gördüklerini ifade ederek, "Orada bu halkın barış iradesini gözlerimizle gördük. Yüksekova'da kum torbaları arkasında barış çığlıkları atan analara, çocuklara ağır silahlarla yanıt vermek hiçkimseye yakışmaz. Bu halk savaş istemiyor. Kan ve gözyaşı istemiyor, bu halk barış istiyor diye konuştu.

"BU SAVAŞI DURDURUN"

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, Bu savaş Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Çerkezlerin, Arnavutların ve bu ülkede yaşayan halkların savaşı değildir diyerek, ortak taleplerinin bir arada ortak bir yaşam olduğunu vurguladı.

Özgen, "35 yıldır çatışma ve savaştan hiçbir iktidar çıkar sağlayamadı. Çıkar sağlayamadığı gibi, tarihin çöp sepetinde yerini almaktadır. Bu yöntemde kim ısrar ederse aynı akıbetin onların başına da geleceğini bir kez daha itiraf etmek istiyoruz. O yüzden bu savaşı durdurun. Bu ülkenin çocukları, kendi geleceğiniz için kutsal hale getirmeyin. Çünkü bu ülkenin çocukları eşitlik için, barış için, kardeşlik için, özgürlük için bir arada yaşamak istiyor. Bu ülkenin emekçileri olarak bir arada yaşamanın umudunu ve yöntemlerini haykırmaya devam edecek ve mücadele edeceğiz şeklinde konuştu.

"BU ÜLKE ÇOK BÜYÜK GÜNAHLAR İŞLEDİ"

HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak da, "Bugün 6-7 Eylül, bunu hiçkimse unutmaz, unutamaz. Bu ülkede çok büyük günahlar işlendi.

6-7 Eylül bu günahlardan sadece bir tanesidir. Hala bu günahla yüzleşilmemiştir. Hala bu günahtan tövbe edilip geriye dönülmemiştir. Özür dileriz sizlerden Rum halkı denilmemiştir. Ey Rum halkı, zenginliği, kültürü olan kadim halk, biz sizleri katlettik, provoke ettik, bu topraklardan sürdük denilmemiştir. Toprağından kopartılan, yaşam hakkı bırakılmayan küçük Aylan'ın kıyılarımıza vuran cesedi gibi. Bundan kimse utanmış mıdır Bu fotoğrafa sebep olanlar utanmış mıdır Hiç sanmıyoruz. 6-7 Eylül'den utanmayıp her gün yaşatanlar, bir çocuk cenazesinden utanırlar mı dedi.

Mitingte, Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da birer konuşma yaptı.

Miting, Grup Abdal ve Rojda'nın konseriyle tamamlandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bakırköy Şırnak Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title