Haberler

Bakırköy?deki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Önünde Eylem

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu üyesi bir grup, 1 Mayıs'ta gözaltına alınarak tutuklanan İstanbul 3'üncü Bölge bağımsız milletvekili adayı İpek Bozkurt için Bakırköy'deki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde eylem yaptı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu üyesi bir grup, 1 Mayıs'ta gözaltına alınarak tutuklanan İstanbul 3'üncü Bölge bağımsız milletvekili adayı İpek Bozkurt için Bakırköy'deki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde eylem yaptı. Grup, 'Devrimci tutsaklar serbest bırakılsın, baskılar tutuklamalar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı.

1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınarak tutuklanan, İstanbul 3'üncü Bölge bağımsız milletvekili adayı İpek Bozkurt'un için Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu üyesi bir yaklaşık 30 kişi, saat 11.00 sıralarında Bakırköy'deki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde toplandı. ' 1 Mayıs tutuklularına özgürlük İpek Bozkurt'a özgürlük' yazılı pankart açan grup sık sık 'Baskılar bizi yıldıramaz, Devrimci tutsaklar serbest bırakılsın, Devrimci tutsaklar onurumuzdur, Gözaltılar tutuklamalar bizi yıldıramaz' şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını Rabia Aslan okudu. İpek Bozkurt'un haksız yere tutuklandığını iddia eden Rabia Aslan, 'İpek Bozkurt çantasında bulunan sendika önlüğü gerekçe gösterilip iç güvenlik yasasına yaslanılarak keyfi biçimde tutuklanıp cezaevine gönderildi. İpek Bozkurt işçi ve emekçiler ile birlikte Taksim iradesini gösterdiği için tutuklandı. İpek Bozkurt ve 1 Mayıs tutukluları derhal serbest bırakılsın" dedi. Grup, açıklamadan sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rabia Aslan Bakırköy İstanbul 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title