Haberler

Bakanlar, Mersin'de Köprülü Kavşak Temeli Attı (2)

TÜNELLERİ İNCELEDİLERUlaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'de köprülü kavşakların temel atma töreninden sonra kentte devam eden projeleri ve yatırımları helikopter ile havadan inceledi.

TÜNELLERİ İNCELEDİLER

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'de köprülü kavşakların temel atma töreninden sonra kentte devam eden projeleri ve yatırımları helikopter ile havadan inceledi. Bakanlar, daha sonra Gülnar İlçesi'ne geçerek Akdeniz Sahil Yolu kapsamında yapımı süren 4 tünelde incelemelerde bulundu. Elvan ve Arslan, incelemelerin ardından işçilerle birlikte yemek yedi.

Burada Akdeniz Sahil Yolu projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ahmet Arslan, 14 kilometrelik güzergahta 6 tünelin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu bölgedeki yolları herkes biliyor. Zorluk derecesini, trafik çilesi anlamında şoförlerimizin yaşamış olduğu zorlu yolculuk herkes tarafından biliniyor. Akdeniz Sahil Yolu kapsamında 14 kilometrelik güzergahta 6 tane tünelimiz var. Tünellerin boyu 4 bin 100 metredir. Gezdik ve gördük. Tünellerimiz bitti. Kaplamaları, elektrik sistemi ve üst yapısı yapılacak. Hedefimiz bu yılsonuna kadar 6 tünelimizi tamamlayıp insanımızın hizmetine sunmak. Bununla birlikte Akdeniz Sahil Yolu kısmının bu bölümünü tamamlamayı arzu ediyoruz. Mesafe olarak kısa gözükebilir. Ancak coğrafik olarak zor. Bulunduğu coğrafi konumu ve inşaatı düşünecek olursak, çok önemli bir proje. Herkese teşekkür ediyorum. Herkes olağanüstü gayretle çalışıyor. Amacımız insanlarımızın daha rahat bir yolda yolculuk yapmasını sağlamaktır."

"27 TÜNEL VAR"

Kalkınma Bakanı Elvan ise geçmiş hükümetlerin Akdeniz Sahil Yolu ile ilgili çeşitli açıklamalar yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ak Parti hükümeti öncesinde o dönemin Ulaştırma Bakanı'nın bir beyanı vardı, 'Bırakın Türkiye'nin bütçesini, Avrupa'nın bütçesini aktarsanız Akdeniz Sahil Yolu'nu yapamazsınız' demişti. Gördüğünüz gibi Akdeniz Sahil Yolu'nda yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Ak Parti hükümeti dağı dağ ile buluşturuyor. Bu yılsonu itibari ile 6 tüneli açacağız. Bununla birlikte 10 tünelimiz hizmete girmiş olacak. Akdeniz Sahil Yolu'nda toplam 27 tünelimiz var. Diğer kalan tünellerimizin de hızla yapımını gerçekleştireceğiz. Yüklenici firma söz verdi. Bu yılsonu ile 6 tünelimizi hizmete açmış olacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Arslan Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title