Haberler

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç: (3) "Artık Türkiye'de bu tür maden kazalarının yaşanmaması, iş güvenliğinin azami noktaya gelmesi ve bütün riskleri ortadan kaldıracak bir çalışmaya ihtiyaç olduğu Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırılmış oldu" "İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda son yıllarda çıkarmış olduğumuz kanunun uygulamalar sırasında yetersiz kalan bazı hususların belki ilave edilmesi gereken yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Artık Türkiye'de bu tür maden kazalarının yaşanmaması, iş güvenliğinin azami noktaya gelmesi ve bütün riskleri ortadan kaldıracak bir çalışmaya ihtiyaç olduğu Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırılmış oldu" dedi.

Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu'nda, gündemlerindeki kapsamlı konuların tümünün görüşüldüğünü belirten Arınç, "Pek çoğu üzerinde kararımızı verdik. Dolayısıyla uzamış saymıyoruz, çünkü her konu enine boyuna, başta Başbakanımız olmak üzere, ilgili bakanlar tarafından konuşuluyor. Getirilen tasarılar, teklifler üzerinde hem teknik bilgiler hem de siyasi açıdan bir hükümetin yapması gereken bütün hususlar dikkate alınıyor" diye konuştu.

AK Parti için "3 Kasım"ın önemine işaret eden Arınç, 12 yıl önce, 3 Kasım 2002'de tek başına iktidar olduklarını, Türk siyasi hayatında hatta Avrupa ve dünyada pek örneği bulunmayacak şekilde kuruluşlarından 15 ay sonra girdikleri ilk seçimde tek başına iktidara geldiklerini kaydetti. Sonraki üç genel seçimde, üç yerel seçimde ve farklı konularda yapılan referandumlarda AK Parti'nin tuttuğu tarafın her zaman galip geldiğini söyleyen Arınç, başarıların birbirini kovaladığını, aralıksız 11 yıla yakın başbakanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından doğrudan seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu, 10 Ağustos'ta yüzde 52'lik oy oranıyla büyük bir başarıya imza attığını dile getirdi.

"Şimdi artık 13'üncü yılımızın içerisindeyiz ve ümit ediyoruz ki önümüzdeki 2015 seçimlerinde de yine başarılı olacağız, halkımızın güven ve desteğini alacağız. Bu süreç inşallah çok daha uzun yıllar devam edecek, başarılı icraatlarımızı halkımızın hizmetinde yerine getirmeye gayret edeceğiz" diyen Arınç, partinin kuruluşundan bugüne görev almış ve bu görevi başarıyla ifa etmiş herkese ve her seçimde kendilerini iktidara getiren millete şükran borçları olduğunu kaydetti.

-"Müslümanlar birlik içinde mamur bir dünyada yaşama imkanı bulsunlar"-

Muharrem ayının önemini de vurgulayan Arınç, muharrem ayının 10'uncu gününün Müslümanlar tarafından çok mübarek sayıldığını ifade etti. Bu ay içerisinde Hazreti Hüseyin ve şehitlerin acısının yüreklerde hissedildiğini dile getiren Arınç, "On peygambere, on ikramın yapıldığı bir muharrem ayından bahsediyoruz. Dolayısıyla milletimizin ve İslam aleminin muharrem ayını, özellikle şehit edilen Hazreti Hüseyin Ehl-i Beyt'in acılarını yüreğimizde taşıdığımızın da ifade edilmesi gerekiyor. İnşallah bundan sonra bu acılar yaşanmasın ve Müslümanlar birlik, beraberlik içerisinde, mamur ve müreffeh bir dünyada yaşama imkanı bulsunlar" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu'nda ilk sunumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yaptığını belirten Arınç, şunları ifade etti:

"Ermenek'te bir madende yaşanan facia sebebiyle üç bakan arkadaşımız olay gününden itibaren oradadır. Sadece Bakanlar Kurulu'na bilgi sunmak ve bu konuda yapılacak yasal ve idari düzenlemeleri takdim etmek üzere Sayın Faruk Çelik gelmişti, diğer iki bakanımız hala oradadırlar ve inşallah maden altındaki yurttaşlarımıza kavuşacağımız, bir şekilde bizi sevindirecek bir kavuşmaya, her an ulaşabilmenin heyecanını taşıyoruz.

Madenlerde iş güvenliği konusu kapsamlı bir şekilde ele alındı. Teknolojinin gerektirdiği bütün çalışmalar, büyük bir fedakarlıkla, onlarca insanın gayretiyle devam ediyor. Gelinen noktayı hepimiz biliyoruz; bir taraftan suyun çekilmesi, bir taraftan da onlara ulaşabilecek mekanizmanın kurulması devam ediyor. Sayın bakanlarımız zaman zaman açıklama yapıyorlar. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda son yıllarda çıkarmış olduğumuz kanunun uygulamalar sırasında yetersiz kalan bazı hususlarını belki ilave edilmesi gereken yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Bunlar kapsamlı olarak ele alındı. Ama yasal çerçevesi içinde bugün ortaya konulan konuların hemen hemen oy birliğiyle bir an önce yerine getirilmesi kararlaştırılmış oldu."

İşin bir başka boyutuyla da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın ilgili olduğunu ifade eden Arınç, onun da Ankara'ya gelmesiyle, koordinasyon içerisinde düzenlemelerin süratle hayata geçirileceğini söyledi. Arınç, "Artık Türkiye'de bu tür maden kazalarının yaşanmaması, iş güvenliğinin azami noktaya gelmesi ve bütün riskleri ortadan kaldıracak bir çalışmaya ihtiyaç olduğu Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırılmış oldu" ifadesini kullandı.

-"Kişisel verilen korunması kanun tasarısı imzaya açıldı"-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Kanun Tasarısı" hakkında kurula bilgi verdiğini aktaran Arınç, konunun geçmişten bu yana tartışıldığını, özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerin korunabilmesi amacıyla bir mekanizma kurulmasının AB müktesebatının da yüklediği bir görev olduğunu bildirdi. Arınç, geçmiş yıllarda yapılan tasarı çalışmalarının güncellenerek, Bakan Bozdağ tarafından Bakanlar Kurulu'na takdim edildiğini, tasarı üzerinde mutabık kalındığını, imzaya açıldığını kaydetti. Söz konusu yasanın, bu yasama döneminde çıkarılacak önemli kanunlar arasında yer aldığına işaret eden Arınç, "Bir an evvel ele alınmasını ve Meclisimiz tarafından yasalaştırılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Kapsamlı iç güvenlik reformuyla ilgili çalışmaların tamamlandığını bildiren Arınç, şu bilgileri paylaştı:

"İçişleri Bakanımız tarafından, kapsamlı bir iç güvenlik reformu üzerindeki çalışmalar bitirildi. Bugün tartışıldı, imzaya açıldı ve TBMM'ye gönderilmek üzere karar alındı. Bunlar dört tanedir. Bir, 'Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'. Bir diğeri, 'Emniyet Teşkilat Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'. Bir diğeri, 'Nüfus Hizmetleri ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'. Bir diğeri de, 'Jandarma Teşkilat Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'dır. Bunların da önümüzdeki süreç içerisinde bir an önce kanunlaştırılmasını arzu ediyoruz.

Başbakanlığımız tarafından TBMM'ye bir tezkere gönderilmesi kararlaştırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Avrupa Birliği'nin Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali'de icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında yurtdışına asker gönderilmesiyle ilgili Başbakanlığımızın bir talebi oldu. Zamanı geldiğinde TBMM'de değerlendirilecektir."

-"Başbakan Davutoğlu, perşembe günü açıklayacak"-

Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci kapsamında Kasım 2014-Haziran 2015 dönemini kapsayan birinci aşamada, 36 kanun, 142 ikincil mevzuat, 39 kurumsal yapılanma çalışmasının hayata geçirilmesinin kabul edildiğini anlatan Arınç, "Birinci aşamada yer alan düzenlemelerin önemli bir bölümü TBMM'ye sevk edilmiş bulunmaktadır. Bu planda yer alan diğer yasa taslakları da Meclisimize acilen sunulacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısında Ulusal Eylem Planı'nın 2015-2019 dönemini kapsayan ikinci aşamasının ele alındığını, bu çerçevede gıda güvenliğinden çevreye, toplumsal yaşamın hemen her alanında yapılacak kapsamlı düzenlemeler ve AB standartlarının dikkate alındığını söyledi. "Reform İzleme Grubu" olarak her ay bazı illerde toplantılar yapan grubun isminin "Reform Eylem Grubu" olarak değiştirildiğini bildiren Arınç, grubun ilk toplantısını 8 Kasım Cumartesi günü Ankara'da yapacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın "Milli Mayın Faaliyetleri Merkezi Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı"nı Bakanlar Kurulu'na sunduğunu dile getiren Arınç, tasarının olumlu bulunarak imzalandığını ve TBMM'ye sevk edileceğini kaydetti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, Başbakan Davutoğlu'nun 6 Kasım Perşembe günü açıklayacağı dönüşüm programıyla ilgili raporlar konusunda Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiğini aktaran Arınç, "Bu hazırlanan raporlardan 9 program, perşembe günü Sayın Başbakanımız tarafından bizzat açıklanacaktır. Bunun da ekonomik çerçevede, yarınki grup toplantısında ana hatları belli edilecek şekilde, hükümetimizin atak bir çalışma içerisine girdiğini söyleyebilirim" diye konuştu.

-"Türkiye'de 2013'te 40 bin yasadışı göçmen yakalandı"-

İstanbul Boğazı'nda kaçakları taşıdığı tahmin edilen teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybeden 24 kişinin cesedine ulaşıldığını, Afganistan uyruklu 6 kişinin kurtarıldığını hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle devam etti:

"Bu bir insanlık faciasıdır. Çok zor bir iştir. Sadece mülteciler değil kaçak ve göçmen işçiler de, dünyanın neresinde olursa olsun, özellikle müreffeh ülkelere gidişte bu tehlikeleri yaşamaktadır ve birtakım vicdansız insanlar bunları istismar etmektedir. Maalesef önlemek için bütün çalışmaları yapıyoruz. Şu aldığım rakamlara bakarsak, Türkiye'de 2013 yılında yakalanan yasadışı göçmen 39 bin 980'dir, neredeyse 40 bin kişidir. Bunlardan ülkelerine gönderilen yasa dışı göçmen de 25 bin civarındadır. 15 bini bir şekilde gönderilememiştir. Bu konuda Geri Kabul Anlaşması imzalanmıştır. Bunun yürürlüğü eş zamanlı olarak AB üyesi ülkelerle takip edilmektedir. Şu anda 27 ilde bulunan Geri Gönderme Merkezlerinin toplam kapasitesi 2 bin 166 kişidir. Halen buralarda sınırdışı edilmek üzere bin 675 yabancı bulunmaktadır. Bir kanun değişikliğiyle göç müdürlükleri de kuruldu. Ama yasadışı yollardan Türkiye'yi terminal olarak kullanmak ve başka ülkelere gitmek için hayatlarını hiçe sayan, bir takım vicdansız insanların elinde hayatları zayi edilmiş pek çok insan da bulunmaktadır. Bununla ilgili olarak adli soruşturma başlamış durumdadır."

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Bülent Arınç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title