Haberler

Teröre Destek Veren Kişilerin Malvarlıkları Donduruldu

Güncelleme:

Bakanlar Kurulu, terör eylemlerine iştirak eden bazı kişilerin Türkiye'deki malvarlıklarının dondurulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulmasını kararlaştırdı.

Bakanlar Kurulu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararı doğrultusunda, bir takım terör eylemlerine iştirak etmesi nedeniyle bazı kişilerin tasarrufunda bulunan Türkiye'deki malvarlıklarının dondurulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulmasını kararlaştırdı.

İKİ KİŞİ İÇİN KARAR ÇIKTI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, BMGK'nın 1373 sayılı kararı kapsamında Yunanistan doğumlu Christodoulos Xiros ile Nikolaos Maziotis adlı kişilerin, bir takım terör eylemlerine iştirak etmeleri nedeniyle malvarlıkları dondurulacak.

SORUŞTURMA AÇILMAZ İSE KARAR KALKACAK

Söz konusu kişiler hakkında malvarlığının dondurulmasını talep eden devlet tarafından bir yıl içinde soruşturma başlatılmadığı takdirde karar yürürlükten kaldırılabilecek.

LİSTE DEĞİŞTİ

Öte yandan, BMGK kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlıklarının dondurulması hakkındaki kararda yer alan listede değişiklik yapılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

EL-KAİDE LİSTESİ GÜNCELLENDİ

Maliye Bakanlığı'nın ilgili yazısı üzerine "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun" 5 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nun bu listede değişiklik yapılmasına ilişkin kararı yürürlüğe girdi.

Böylece, BMGK kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların kontrolünde olan malvarlığının dondurulması hakkındaki kararın, "El-Kaide Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesi güncellendi.

GÜNCELLENEN KRİTİK İSİM

Güncellemede, listenin 205. sırasında yer alan "İbrahim Ali Ebubekir Tantuş" isimli şahsa ilişkin bazı bilgiler güncellendi.

Her iki karara karşı, Resmi Gazete'de yayımını izleyen 60 gün içinde Danıştay'da dava açılabilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Yunanistan Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (136)

kürt:

eski döneme geri gidiyoruz kürtçe konuşmak yasak kürtçe dinlemek yasak kürt gibi yaşamk yasak türkler eskiden beri kürtleri düşman görüyorlardı görünen o ki kürtlerde türkleri düşman görecek artık

55
16
yanıtYanıtla
zaza23:

MHP ve AKP nin mal varlıkları dondurulsun. halk şüphe duyuyor.

48
21
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜLER:

Arkadaşlar ne Sarayi için Erken Secim için kan döküldü demeyin bu  kadar teörö yanlısı bi yorum yapmayın bari. terör karakol basacak asker polis şehit edecek devlette Terörle Mücadele etmiyecek öylemi sende seçim için yapılıyor diyecek kadar terör yanlısısın.CHP zihniyeti budur işte

10
48
yanıtYanıtla
DkMobil-IOS:

Bu da demek oluyor ki Türkiye nin tüm hazinedeki parası dondurulmali ,, surıye deki terotıstlere giden silahlar kendı kendılerını öldürülsün diye mi verildi yok sa destek mi olundu ?? Hadi çıkın bakalım şimdi işin içinden ..

50
4
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜLER:

Arkadaşlar ben Kandil ve Suriyenin Güneyinde PKK Terör Örgütünün yeni bir Terör Devleti Kurulmasıni istemiyom bence TSK Karadan Tanklarla Kandile ve Suriyeye Girilmeli Düşünün ilerde bu Terör Devleti yine Türkiye Saldiracak ve Analar Şehit ogullarina Agliyacana bence bir kere Girersin Kökünden Kazir Çıkarsın ilerde hep Şehit Haberleri Gelecene Kürtlerden Terörün Yanında olanlarda ölür Gider Yani Düşünürseniz Herkes Akli selim Düşünmeli Zaten en Son Sözü Asker Söyler

12
41
yanıtYanıtla
gocmen:

pkk destekcılerı kaybolmus, rahat rahat yorum yapariz, onlarda okuyup kafayi yer.

10
39
yanıtYanıtla
Malazgirtttttttttttttttttttttttttttttt:

Parayi Çalan bakanlar acaba

34
7
yanıtYanıtla
Musab:

kandiriliyorsunuz))

34
3
yanıtYanıtla
YasinMobil-IOS:

Yani adamın Malını gasp etiniz Hırsız devlet

6
31
yanıtYanıtla
guzelMobil-ANDROID:

mal varliklarinin dondurulmasi az bile ama bunlarin her seyi para oldugu icin belki

8
28
yanıtYanıtla
Tüm 136 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title