Haberler

Bakanlar Kurulu Bugün Açıklanıyor

Güncelleme:

Davutoğlu'nun bugün saat 11.30'da Cumhurbaşkanı'na yeni kabineyi sunacağı, daha sonra AK Parti MKYK'da partinin yeni genel başkan yardımcılarının belirleneceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dünkü devir teslimin ardından önce resepsiyon düzenledi sonra da yabancı konuklar için Çankaya Köşkü'nde yemek verdi. Erdoğan, yemeğin ardından saat 22.00'de devir teslim töreninden sonra Köşk'ten hiç ayrılmayan ve yabancı konuklarla da ilgilenen Davutoğlu'nu, Cumhurbaşkanlığı makamına davet etti.

Erdoğan, Genel Başkanlık koltuğunu bıraktığı Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini verdi. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmeden sonra Köşk'ten ayrılan Davutoğlu, konutuna geçerek, kabine listesi üzerinde çalışmayı sürdürdü. Yapılan açıklamada, yeni kabinenin bugün saat 11.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı bildirildi. Davutoğlu, öğleden sonra 17.00'de toplanacak Ak Parti MKYK'da da yeni genel başkan yardımcılarını belirleyecek.

Kabineye bakan olarak girecek yeni isimler arasında Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş ile Mustafa Şentop ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin ismi öne çıkıyor. Başbakan adayları arasında adı geçen Binali Yıldırım'ın da yeniden kabineye girebileceği konuşuluyor.

GÖZLER YENİ DIŞİŞLERİ BAKANINDA

Davutoğlu'nun kendisinin yerini kimi Dışişleri Bakanı yapacağı da merak konusu oldu. Davutoğlu'nun yerine Dışişleri Bakanı olarak AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ismi öne çıkıyor. Kulislerde Davutoğlu'nun yakın çalıştığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ismi de Dışişleri Bakanı adayları arasında gösteriliyor.

Ancak kritik süreçte Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'ndan alınmasının doğru olmayacağı görüşleri de ortaya atılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in ismi ise Çavuşoğlu'nun Dışişleri'ne kaydırılması halinde AB Bakanlığı için dillendiriliyor. Erdoğan'ın yıllarca danışmanı olan Çelik'in ismi Başbakan Yardımcılığı için de geçiyor.

AKDOĞAN KABİNEDE

Erdoğan'ın Başdanışmanı Akdoğan'ın ismi de Başbakan Yardımcılığı için kulislerde öne çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Erdoğan'ın Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın da kabineye yeniden girmesi bekleniyor. Yıldırım'ın kabineye girmese bile Köşk ile hükümet arasında irtibat kuracak isimler arasında olacağı belirtiliyor.

Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşları olan parti yönetimindeki Genel Sekreter Haluk İpek ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un ismi de yeni Adalet Bakanı olabilecek isimler arasında gösteriliyor.

CANİKLİ DE GİREBİLİR

Adalet Bakanı bekir bozdağ'ın ismi de Başbakan Yardımcılığı için geçiyor. Grup başkanvekilleri Nurettin Canikli ile Mahir Ünal ise parti yönetiminden kabineye girebilecek isimler arasında gösteriliyor. Ünal'ın ismi Turizm ve Kültür Bakanı olabilecek isimler arasında ifade ediliyor.

Kulislerde en çok tartışılan ise ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceği oldu. Kulislerde bir süredir özellikle ekonomi alanındaki bakanlarda bazı değişikliklere gidilebileceği konuşuluyordu. Ancak Davutoğlu'nun temaslarının ardından ekonomi bakanlarında değişikliğe gidilmeyeceği belirtiliyor.

3 DÖNEM YASAĞI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de görevini sürdürebileceği ifade ediliyor. Ekonomi yönetimine destek olarak ise kulislerde Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un kabineye girebileceği kaydediliyor.

Kurtulmuş'un Başbakan Yardımcısı olabileceği kaydediliyor. Kabinede 3 dönem yasağı kriterine göre bazı değişikliklere de gidilebileceği ifade ediliyor. Davutoğlu'nun seçilmesinde önemli kriter olduğunu belirten Erdoğan'ın bazı 3 dönem yasağı içine girecek bakanları kabineden alabileceği ifade ediliyor. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yalçın Akdoğan Ak Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

BİR GARIP MİLLETIZ:

1-ANANIDA AL GİT BU NE DEMEK ABI YA 2-ÖTV YI BENMI GETIRDIM KI KALDIRAYIM SÖZÜ E SIZI KALDIRASNIZ DIYE SECTIK ZATEN 3- KOSKOCA 12 YIL KAMU İŞÇİSİ EMEKLI OLUNCA 100. 000 TL MEMUR EMEKLI OLUNCA 40. 000 TL. BIR ADALET GELMEDI UGRASMADINIZ BILE KEZA EMEKLI AYLIKLARINDAKI UCURUMDA OYLE 4-PARA YOK DEDINIZ VEKIL EMEKLISINE YUZDE 40 ZAM YAPTINIZ 4500 TL ALAN VEKIL EMEKLISI GECINEMIYOR DIYE 850 TL ALAN NASIL GECINIYOSA ONLARA YUZDE 6 YAPTINIZ. BENZINI DUNYADAKI EN PAHALI ULKE REKORUNU BIZE TASIDINIZ. E SADECE BU KADARCIK YAZDIGIMA RAGMEN YINEDE YUZDE 50 VALLA HELAL OLSUN DIYORUM BU HALKA. . . NASIL BECERIYOLAR BASKA DUSUNUP SIZE OY VERMEYI ANLAMADIM HALA

7
3
yanıtYanıtla
MAĞDUR BİR OKUL MÜDÜRÜ:

CUMHURUN DEVİR TESLİMİNDE, ALLAHAISMARLADIK, ALLAH UTANDIRMASIN SÖZLERİYLE 77 MİLYONUN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA TAKİYE YAPIYOR, ÇOK YAZIK. 7500 OKUL MÜDÜRÜNÜ, HEMDE NAMAZ VE NİYAZINDA, İMANLI İNANÇLI, 5 VAKİT NAMAZINDA, İBADETİNDE OLAN VE HER ÇALIŞTIĞI YILLAR İÇİNDE TAKDİR, BAŞARI BELGELERİYLE DOLU OKUL MÜDÜRLERİNİ, YANDAŞ SENDİKA(EBS)DAN OLMADIKLARI İÇİN KAPIYA KOYDURDU. HATTA BİZZAT BU KIYIMIN YAPILMASI İÇİN MEBAKANINA TALİMAT VERDİĞİ SÖYLENİYOR. BU NEDENLE CUMHUR 77 MİLYONUN CUMHURU DEĞİL YANDAŞ SENDİKA TEMSİLCİLERİ VE AKP''LİLERİN CUMHURUDUR. HELE HELE ÜLKÜCÜLERİN HİÇ DEĞİLDİR. BAHÇELİYE DUYURULUR. 7500 MAĞDUR MÜDÜRÜN YÜZDE 95''İ ÜLKÜCÜ ÇÜNKÜ. . .

6
3
yanıtYanıtla
VAHİT:

SAYIN DAVUTOĞLUNA YAZIK YA TİYATRO OYNUYOR. KİMİN KABİNESİNİ KİME SUNACAK. DEĞİŞTİRSİNLER ANAYASAYI YAPSINLAR BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ÇIKSIN DAVUTOĞLU ARADAN UĞRAŞTIRMASINLAR ERDOĞANI. HEM FAZLADAN DAVUTOĞLUNA MAAŞ DA ÖDENMEMİŞ OLUR. ZENGİN OLURUZ VALLA.

6
3
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

tiyatronun 1. bölümün ilk sahnesi. . . kabine zaten RTE tarafından hazırlandı ama bu kabine şimdi zanki Davutoğlu tarafından hazırlanmış gibi gösterilerek cumhurbaşkanına sunulacak. . . buna ne gerek var. . . bunu bu ülkede herkes biliyor. . . yazdıklarında haklısın. . . bakalım. . . yaşayarak neler olacağını göreceğiz. . .

yanıt0
yanıt0
demokrat:

Hadi bakalım, cumhuriyeti, adaleti ve demokrasiyi mezarda gömmeye devam.

4
2
yanıtYanıtla
hamid:

Muş un Varto ilçesinde pkklı sürü ilçe müftülük binasını ateşe verdiler sadece bir yerde bu habere rastladım. . kandilin köpeklerini kahraman ilan etmek için medyaya görev verilmiş olmalı. . böyle çözüm sürecine yazıklar olsun.

6
0
yanıtYanıtla
yilmut:

kabine zaten RTE tarafından hazırlanmıştır. . . bu gün de resmiyete girecektir. . . hepsi bu. . . sanki kabineyi cumhurbaşkanı bilmiyormuş da bugün saat 11. 30 da öğrenecekmiş görüntüsü neyin nesi. . !!!

5
1
yanıtYanıtla
tıbbı sekreter:

hadi bakalım tıbbı sekreterler gün sayıyo inşallah güneş doğar üzerimize asmlere atanırız

3
2
yanıtYanıtla
mehmetakmehmet@yahoo.com:

gidin 80 alın atanın, koskoca hükümetin tıbbi sekreterden başka işi yokmu.

yanıt0
yanıt0
MERMERCİ ALİ:

KANDİLİN KÖPEKLERİ NE KADAR DA CESUR HAKİKATEN VARTODA MÜFTÜYÜ YAKMAYA ÇALIŞMIŞLAR.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title