Haberler

Bakandan Korkutan Açıklama: Reklamı Yapılan Balların Tamamı Sahte

Güncelleme:

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, reklâmı yapılan ve ucuza satılan ballar ile ilgili yaptığı açıklamada balları analiz ettirdiklerini ve tümünün sahte çıktığını açıkladı.

Bakan Canikli, reklâmları yapılan balları analiz ettirdiklerini ve tamamının sahte çıktığını açıkladı. "Arıya bile güvenmiyoruz balı kendimiz yapıyoruz" özdeyişini hatırlatan Bakan Canikli, bal reklamlarını durdurduklarını belirtti.

TÜM REKLAMLAR MERCEK ALTINA ALINDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, balda her ihbarı değerlendirdiklerinin altını çizerek, "Artık bal reklamı sıfır, artık hepsinin reklamını durdurduk. Kimse artık bal reklamı yapamaz" diye konuştu. Türkiye'nin neresinde olursa olsun gelen şikayetlere müdahale ettiklerini söyleyen Canikli, şunları söyledi:

GERÇEK BALIN KİLOSU

"Televizyon yoluyla yapılan bal satışlarını analiz ettik, tamamı sahte çıktı. Analize göndermeden önce yayını durduruyoruz satış olmasın diye. Analizde sorun çıkmazsa yayına devam ettiriyoruz ama tamamı sahte çıkıyor.

BAL DİYE NELER SATIYORLAR

Balı tatlandırıcıdan, nişasta bazlı şekerden, glikozdan yapıyorlar. Onun da kilosu bir liradır. Dünyada örneği var mı bilmiyorum. 10 liraya satıyorlar. Aroma, bal tadı vericilerle birlikte toplam maliyeti en fazla 1.5 lira oluyor. Ama gerçek balın fiyatı en az 250-300 liraya ulaşıyor.

ZAYIFLAMA HAPLARINDAKİ TEHLİKE

Zayıflama haplarında da durum aynı. Çeşitli hastalıklara iyi geldiği öne sürülen ürünlerin büyük bölümünün reklamlarını durdurduk. Tamamına yakınının sağlık kurallarına uygun olmadığını gördük."

2 MİLYON LİRA CEZA

Reklam Kurulu da 2014 yılı içerisinde bal reklamlarıyla ilgili olarak 2 reklam yayınına durdurma cezası, 23 reklam yayınına ise 2 milyon lira idari para cezası vermişti. Kurul, sahte bal reklamlarının durdurulmasına da karar vermişti. (Kaynak : Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Nurettin Canikli Alışveriş Sağlık Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (187)

HdmobilWeb@haberler.com:

bakan bey , herkez biliyor o balların sahte olduğunu, günaydın, ne değişti acaba el attınız

29
0
yanıtYanıtla
EmremobilWeb@haberler.com:

Aradan yıllar geçti bişey yapmadılar seçim yaklaşınca nedense aaaa bunlar sahteymiş demeye başladılar Seçim için yatırım başkada bişey değil

9
12
yanıtYanıtla
irfan:

lan oğlum 1o liraya balmı olur almayın lan kerizler. . Allah akıl vermiş lannnnne salak insanlar varyaa sonrada adamlar suçlu oluyooo. .

20
0
yanıtYanıtla
bozokurt66mobilWeb@haberler.com:

Balı arı yapar...Piyasada marketlerde cam kavanoz da satılan markalı ballarda bile bal özü yazıyor.. Ne demek bal özü.. Bu resmen arı balı değil kimyasal demek..Yani SAHTE.. İlgili bakanlık bunların satışını niye yasaklamıyor..

19
0
yanıtYanıtla
KaaNMobil-IOS:

akp geldi bal reklami basladi insallah sadece koyunlar almistir onlara hak

10
9
yanıtYanıtla
Emrem@m.m:

Koyunlar alamaz çünkü tvde tek seyrettikleri kim kime napmış kimin eli kimin cebinde Türkiyedeki haberlerden hiçbirinin haberi yok ne olmuş ne bitmiş hiçbişey bilmiyolar komik ama gerçek

yanıt1
yanıt1
KilicmobilWeb@haberler.com:

Bu saatten sonra sahte mi söylenir adamlar dünyayi kaldirdi

17
0
yanıtYanıtla
alperenmobilWeb@haberler.com:

Genelde de reklamda oynayanlarda satanlar da kürt ulan nasıl bi milletti bu bi işlerinde ückagit olmasın kürtden kabuklu fıstık almam

8
8
yanıtYanıtla
Ekrem incel tutuklansın.mobilWeb@haberler.com:

bal tv. Süper tv ve bir çok tv sahibi olan Ekrem incel dini de içine karıştırarak bal reklamı yapıyor . bıktık ya hepsi sahte Hakkımi helal etmiyorum. Bir keresinde aldık reçel gibi birşey çıktı kesinlikle bal ile alakası yok. bakanlık neden birşey yapmıyor. Günün her saatinde bal reklamı var . sahte bal. .....

15
1
yanıtYanıtla
Yörük ağamobilWeb@haberler.com:

Araştırın bu balları satanlar yandaşlar değil ise bende en sevmediğim partiye oy verecem...Eyyyyy çekenlere

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 187 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title