Haberler

Bakan Yılmaz, 'Kardeşlik İftarı'na Katıldı

Yetim çocuklarla iftarda buluşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gazze ve Filistin'de anne ve babalarını kaybeden çocuklar olduğunu ifade ederek, Türkiye olarak her zaman mazlumun yanında olacaklarını söyledi.

Yetim çocuklarla iftarda buluşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gazze ve Filistin'de anne ve babalarını kaybeden çocuklar olduğunu ifade ederek, Türkiye olarak her zaman mazlumun yanında olacaklarını söyledi.

Elazığ'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ Belediyesi tarafından organize edilen ve yetim çocukların davetli olduğu 'kardeşlik iftarı' programına katıldı. Bakan Yılmaz'a, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ milletvekilleri, protokol üyeleri ve STK temsilcileri de eşlik etti. Yetim çocukların katıldığı iftar programında protokol masası yerine protokol üyeleri, yetim çocuklarının bulunduğu masalarda oturdu.

Kardeşlik iftar programının açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Ramazan ayının bu güzel ikliminde bir aradayız. Bugün iftar soframızın çok özel misafirleri var. O kadar özel ve yüce ki misafirlerimiz, yüce Rabbimizin bizlere emanetidir. Peygamberimizin işaret parmağı ile orta parmağı arasını biraz aralayarak ben yetimi biraz himaye eden kimseyle şöylece beraber olacağız diyerek mesafeyi kısaltmıştır" dedi.

Çok anlamlı bir davetle birlikte olduklarını ifade eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, "Yetim kardeşlerimiz ve evlatlarımızla birlikteyiz. Bize düşen çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak. Onları aile ve ülkelerine faydalı birer insan olarak yetiştirmektir. Bu anlamda hükümet olarak da sosyal politikalara büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın en güzel ortamda eğitimlerini tamamlamaları ve geleceğe hazırlanmaları için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz" diye konuştu.

"ATILAN BOMBALARLA ANNE VE BABALARINI KAYBEDEN ÇOCUKLAR VAR"

Gazze ve Filistin başta olmak üzere birçok bölgede yetim kalan çocuklara da değinen Bakan Yılmaz, "Hastalıktan veya başka bir sebepten değil birilerinin attığı bombalarla saldırılarla annesini, babasını kaybeden çocuklar var. Onların acısını da buradan paylaşıyoruz. Bu sadece Filistinlilerin meselesi değil. Bütün insanlığın meselesidir. Nerede, kime karşı bir zulüm işleniyorsa bütün insanlık olarak o zulmün karşısında olmamız lazım. Çocuklar yetim kalmasın diye dünya daha adil bir dünya olsun diye hep birlikte mücadele etmemiz lazım. Buradan bütün dünyaya Türkiye olarak hep bu çağrıyı yapıyoruz. Başkaları sussa da, tarafsız kalma gibi hiçbir şekilde düşünülemeyecek pozisyonlara düşse de biz Filistin ve mazlumlardan yana olmaya devam edeceğiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, nerede bir mazlum varsa, nerede bir arsızlık varsa Türkiye olarak mazlumlardan yana tavrımızı koyacağız. Bizim milletimize yakışan budur" ifadelerini kaydetti.

"İLK TURDA BAŞBAKANIMIZ DEVLETİN BAŞINA GEÇSİN"

Herkesin er meydanında çıkacağını ifade ederek cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Bakan Yılmaz, "Halkın teveccühünü, halkın takdirini kazanan devletimizin başına da geçmiş olacak. Sayın Başkanımız 12. Cumhurbaşkanı adayı oldu. Birçok hizmeti geçmiş bir insan. Değişik dönemlerde birçok görev üstlenmiş 40 yılı aşkın bir süredir siyaset içinde millete hizmet etmiş biridir. Özellikle son 12 yıldır Başbakan olarak ülkemizin her tarafına hizmet götürmüştür. Takdir milletimizin inşallah biz arzu ediyoruz, Sayın Başbakanımız halkımızdan güçlü bir destekle devletimizin başına geçsin" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Filistin Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title