Haberler

Bakan Yılmaz: İkili Eğitim Sistemini Kaldıracağız (2)

ÜNİVERSİTELERDE YENİ KRİTERSinop'taki ziyaretlerin ardından karayoluyla Türkeli İlçesi'ne geçen Bakan İsmet Yılmaz, kent Meydanı'nda halka seslendi.

ÜNİVERSİTELERDE YENİ KRİTER

Sinop'taki ziyaretlerin ardından karayoluyla Türkeli İlçesi'ne geçen Bakan İsmet Yılmaz, kent Meydanı'nda halka seslendi. Üniversiteler için yeni kriterler düşündüklerini söyleyen Bakan Yılmaz, "Biz geldiğimizde her 100 öğrenciden 14'ü ancak üniversiteye gidebilirdi. Şimdi her 100 öğrenciden 40'ı üniversiteye gidiyor. Üniversiteye giden 7 milyon öğrencimiz var. Bu sayı ile Rusya'dan sonra Avrupa'da en çok yüksek öğretime öğrenci gönderen ülke durumundayız. Önümüzde ki dönemde Allah nasip ederse üniversiteler için üç şey düşünüyoruz. Bir, kaliteli bir eğitim için mutlaka bir denetim sistemi gerekli. Kalite kurulunu oluşturuyoruz. İdari ve mali özerkliliğe sahip yasasını göndereceğiz. Bir diğeri ihtisaslaşmaya önem vereceğiz. Her üniversite diğerinin kopyası veya benzeri olmasın. Bulunduğu ilinde yöreninde özelliklerini dikkate alarak ihtisaslaşsın. Bir de Planlama Kurulu oluşturuyoruz. O da şu, üniversiteyi bitirdikten sonra evlatlarımız mutlaka iş bulabilsin. Hangi alanlarda ihtiyaç varsa o alanlarda bölümler açalım. Hangi alanda ihtiyaç varsa o alanlarda ki öğrencinin kontejyan sayısını da arttıralım. Eğer önümüzdeki dönemde bunu yaparsak gelecek Türkiye'nin bundan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

ÖĞRETMENE 900 DOLAR ÜZERİNDE ÖDEME

Öğretmenlerin özlük haklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, "Haftada 15 saat ek ders alan bir öğretmene 2002 yılında ödenen ücret 635 TL. Dolar karşılığı 409 dolar. Şimdi haftada 15 saat ek ders alan bir öğretmene 940 doların üzerinde ödüyoruz. Birisi 400 dolar birisi 940 dolar. Bu öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirme, dolar bazında yüzde 100'den fazlasına arttırmamıza rağmen 400 dolardan 900 dolar üstüne çıkarttık. Ama inşallah Türkiye zenginleştikçe, Türkiye büyüdükçe öğretmenlerin de özlük haklarını iyileştirecektir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Türkeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title