Haberler

Bakan Yılmaz: CHP ve MHP'nin Belirli Oy Yüzdesini Aşması Mümkün Değil

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'de CHP'nin belirli bir oy yüzdesini aşabilmesi mümkün değildir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, " Türkiye'de CHP'nin belirli bir oy yüzdesini aşabilmesi mümkün değildir. Aynı şekilde MHP'nin de bir yüzdenin üzerine çıkabilmesi mümkün değildir. Türkiye'nin her yerinde olan tek parti AK Parti'dir" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere karayolu ile dün Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Nisan ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Milletvekili Ali Turan, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile partililer katıldı. Bakan Yılmaz, İl Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinde belediye başkanı, belediye meclis üyeliklerine seçilenleri tebrik etti.

Bakan Yılmaz, seçimlerin öcekine oranla farklı olduğunu belirterek, iktidar muhalefet yarışınddan ziyade, iktidar partisinin Türkiye'nin yönetiminden uzaklaştırılmasını isteyen, dış güçlerin isteğine uygun hareket eden yapının etkileme çabaları içerisinde geçtiğini idida etti. Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hukuka aykırı her yolu mübah görenler iç ve dış güçlerle iş birliği halinde bu seçimde sosyal medya üzerinden asimetrik bir kampanya yürüttüler. Bu seçim genel seçim olmamasına rağmen, bizim belediye başkanımız projelerini sundu. Hiçbir adayın yerel yönetime ilişkin projelerin bu seçimde tartışılmadı. Bu atmosfer içinde yapılan yerel seçim yedi düvele rağmen, sadece muhalefet belirsiz yapı gibi belirsizler değil, inanın yedi düvele rağmen AK Parti'nin başarısı ile sonuçlanmıştır. Normalde iktidarın yıpranması beklenirken muhalefet bu seçimden yıpranarak çıkmıştır. Bu seçimle ilgili şu tespitleri yapabilmek mümkündür. Muhalif iç ve dış güçler tarafından yürütme yıpratma kampanyası Başbakan Erdoğan'ın karizmasını hedef alıyordu. Ancak seçim sonuçları AK Parti'nin kurumsallaşmış olduğunu, Başbakan'ın karizmasının ötesinde AK Parti'ye duyulan genel bir güvenin mevcudiyetini ortaya koymuştur. Yine bu seçimle aziz milletimiz AK Parti ile milletimizin yakalamış olduğu istikararın devamı yolunda karar vermiştir. Yine muhalif güçlerin yerel seçimler gibi belediyelerin öne çıktığı bir yarışta belediyelere ilişkin hiçbir proje ortaya koyamaması bunda dış kökenli yıpratma kampanyasının özellikle Başbakan'ı hedef almasının rolü büyüktür. Cepheyi genişletmemeye ve böylece Başbakan'ı sürekli tartışma ortamında tutmaya çalışanların bu millet planı ortaya çıkarmıştır. Yine aziz milletimiz bu seçimle birlikte eski Türkiye'nin mimarı olan partilere geçit vermemiştir."

MİLLİ BİRLİĞİN ÇİMENTOSU AK PARTİ

Halkın yeni Türkiye'nin mimarı olarak gördüğü AK Parti'ye destek vererek yeni Türkiye'nin devamından yana olduğunu gösterdiğine işaret eden Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

"17 Aralık süreci başlamadan önce basında yer aldığı şekliyle bir ülkenin büyük elçisi şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz şeklinde bir çıkış yapması ve operasyonun başladığı günlerde onun muhalefet partisi liderleri ile görüşmesi söz konusu operasyonun dış bağlantılı olduğu ve belirsiz yapının dış güçler tarafından harekete geçtiği algısını güçlendirmiştir. Seçim sonuçlarında Türkiye'deki siyasal kamplaşmaların geleneksel yapının rolü olduğu küçümsenemez. Türkiye'de CHP'nin belirli bir oy yüzdesini aşabilmesi mümkün değildir. Aynı şekilde MHP'nin de bir yüzdenin üzerine çıkabilmesi mümkün değildir. Türkiye'nin her yerinde olan tek parti AK Parti'dir. Milli birlik ve kardeşlik projesinin devamına da bu seçim sonuçlarıyla da milletimiz devam kararı vermiştir. Bu ülkenin milli birliğinin çimentosu AK Parti'dir. AK Parti'dir derken eğer bu millet, tek millet, tek devlet ve tek vatan olarak devam edecekse AK Parti'nin iktidarının devam etmesi lazım. Doğuda ve Güneydoğu'da olmayan bu partilerin Türkiye'nin en önemli sorunu olan terör sorununun çözümünde bölgeden muhatap bulamayacakları aşikardır. Barış sürecini sürdürecek tek partinin AK Parti olduğunu bu seçim süreci göstermiştir. Ağustos ayıda Cumhurbaşkan'ı seçimine daha büyük heyecan ve gayretle gireceğiz. İlk defa halk oyuyla seçilecek Cumhurbaşkan'ımızı inşallah en yüksek oyla seçeceğiz. Bu demokrasimizi daha da güçlendirecek ve geleceğe olan umutlarımızı da arttıracaktır."

Bakan Yılmaz daha sonra karayolu ile Kayseri'ye hareket etti. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title