Haberler

Bakan Yılmaz'a Üniversite'de Şok: Öğrenciler Salonu Terk Etti

Güncelleme:

Aksaray Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz kürsüye çıktığında öğrencilerin büyük bölümü salonu çoktan terk etmişti.

Aksaray Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı. Bakan'ın ilk geldiği anda çoğunluğu dolu olan 1200 kişilik salonda, açılış konuşmaları ve sinevizyon gösterisinin yaklaşık 1 saati bulması nedeniyle öğrencilerin büyük bölümü salonu terk etti.

'İnsani Kalkınma Kavramı' konulu ilk dersi vermek için kürsiye çıkan Bakan Yılmaz, salonun büyük bir kısmının boş olduğunu görünce, "Muhtemelen öğrencilerimiz yemeğe gitti. Dersi öğrenciler yerine hocalara vereceğiz. İnşallah hocalarımız onlara güzelce aktarır." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aksaray Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılmak üzere Aksaray'a geldi. İlk olarak Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ"

Ankara'da yapılan 'Paralel yapı' kapsamındaki operasyonla ilgili soru üzerine Bakan Yılmaz, sorunun İçişleri Bakanlığı'na sorulması gerektiğini söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirtirken, "Bir şey yapılıyorsa mutlaka hukuki bir gerekçesi vardır. Nihayetinde de tabii hukuka, adalet mekanizmasına bunlar yansıyacaktır ve sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Bakan Yılmaz, ziyaret ardından saat 12.00 sıralarında Aksaray Üniversitesi Kampusu'na geçti. Ardından programın düzenlendiği salona giren Bakan Yılmaz'ı akademisyenler ve üniversite öğrencileri karşıladı. Yaklaşık 1200 kişilik salonun çoğunluğu öğrenciler tarafından doldururken programda ilk olarak Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar konuma yaptı. Acar'ın yaklaşık 15 dakika süren konuşmasının ardından sinevizyon gösterisiyle üniversitenin tanıtımı gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyelerinin verdiği kısa konser ardından sırasıyla Belediye Başkanı Haluk Şahin, Vali Şeref Ataklı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz konuştu. Program başladıktan sonra yaklaşık 1 saat geçen sürecin ardından öğrenciler birer ikişer salonu terk etmeye başladı. Programın son bölümünde profesör ve doçentliğe yükselen öğretim üyelerine cübbe giydirildi. Tören devam ederken yine küçük guruplar halinde bin 200 kişilik salondaki öğrencilerin büyük çoğunluğu dışarıya çıkarken, salonda akademisyenler ve polislerin dışında bir grup öğrenci kaldı.

"MUHTEMELEN ÖĞRENCİLERİMİZ YEMEĞE GİTTİ"

Öz geçmişi okunduktan sonra, 'İnsani Kalkınma Kavramı' konulu ilk dersi vermek için kürsüye çıkan Bakan Cevdet Yılmaz, salonun büyük bir bölümünün boş olduğunu görünce "Muhtemelen öğrencilerimiz yemeğe gitti. Dersi öğrenciler yerine hocalara vereceğiz. İnşallah hocalarımız onlara güzelce aktarır" dedi. Aksaray Üniversitesi'nde ilk dersi veren Bakan Yılmaz daha sonra Güzelyurt İlçesi'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Üniversitesi Cevdet Yılmaz Şeref Ataklı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

samsunlu:

eğitimli kişinin tokatı böyle olur, tşk ler öğrenci arkadaşlarım

52
10
yanıtYanıtla
EYYUBİ:

KOYUN OLDUKLARI İÇİN BİRİ ÇIKMIŞ DİĞERLERİDE TAKİP ETMİŞTİR ÇOK TA TIN

11
45
yanıtYanıtla
Genc bakis:

Olacagi buydu! Onca yalan dolana kim olsa tahamül edemez idi.

43
7
yanıtYanıtla
bogazlıyanlı:

sayın bakan türkiye hukuk devleti diyorsunuz neden bütün şaibeli dosyalara takipsizlik veriliyor demekki türkiyede güçlü olan kazanıyor demekki parası olan kazanıyor demekki allta kalanın canı çıksın deniyorr

39
4
yanıtYanıtla
Abuzittin:

BU ÖĞRENCİLER ÜLKEYİ İDOLOJİYLE KUTARACAK BUNLARI FİŞLEYİP OKULDAN ATACAKSIN KESİNLİKLE DIŞARIDA SINAVSIZ OKUYACAK DAHA ZEKİ İNSANLAR VAR ve DAHA VATANSEVER YAZIKLAR OLSUN bunlara

6
36
yanıtYanıtla
MU-AY:

EN GÜZEL PROTESTO AFFERIN TALEBELERE

32
6
yanıtYanıtla
tarsus:

çok ta tınnnn

7
31
yanıtYanıtla
ATEİST:

Ben bu öğrencilerle gurur duyuyorum. . . . . . . . . !!!

25
8
yanıtYanıtla
CEYŞÜL İSLAM(İSLAMIN ASKERİ):

Ulan fisti, finareye gitsinler!Def olup memleketimizden de gitsinler o kadar memnun olur sayın bakanımıza sevgi ve saygılarımızı bildirir kendisini Yüce Yaratana emanet eder Yüce Yaratan yar ve yardımcısı yolu açık bahtı ak olsun. !

6
26
yanıtYanıtla
ÖZKAN:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınHELAL OLSUN ÖGRENCİLERE

26
6
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title