Haberler

Bakan Yıldız: "Suriye'den ve Irak'tan Gelenler İçin 3,5 Milyar Dolar Harcadık"

3,5 milyar dolar harcadıkEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Suriye'den ve Irak'tan gelenler için 3,5 milyar dolar civarında para harcandığını bildirdi.

3,5 milyar dolar harcadıkEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Suriye'den ve Irak'tan gelenler için 3,5 milyar dolar civarında para harcandığını bildirdi.KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Suriye'den, Irak'tan gelen, Sünnisine, Alevisine, Kürtüne, Türkmenine bakmaksızın bütün unsurları ile beraber onlar bizim misafirimizdir diye şu anda 3,5 milyar dolar civarında para harcadık" dedi. Talas Belediyesi tarafından belediyenin hizmet binası önünde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Yıldız, Türkiye'nin attığı adımlar öncesinde uzun süre düşündüğünü ve aldığı kararları doğru olduğuna inandığı için aldığını söyledi. Türkiye'nin bölge ülkelerin mağdur olan halklarına yardım eli uzatması gerektiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti: "Suriye'den, Irak'tan gelen, Sünnisine, Alevisine, Kürtüne, Türkmenine bakmaksızın bütün unsurları ile beraber onlar bizim misafirimizdir diye şu anda 3,5 milyar dolar civarında para harcadık. Uluslararası arenada bunların kıymetinin bilinmesini tabi ki bekleriz ama bırakın bunların kıymetinin bilinmesini aynı zamanda uluslararası arenada Türkiye'nin itibarsızlaştırılması ile alakalı da buna hep beraber şahit oluyoruz. Tabii ki biz bunlara da kanmayacağız. Çünkü Türkiye yeni Türkiye ile beraber, güçlü AK Parti iktidarımızla beraber bütün bu zorlukların üstesinden gelebilecek bir yapıyı inşallah sergileyecektir. Ülkemizde misafir olan bu insanlara inşallah yüreğimizi açacağız ve onlara ev sahipliği yapmış olacağız."Bakan Yıldız, buradaki programın ardından Hacılar Belediyesi ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kayseri Şubesinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı. Ayrıca Yıldız, bayramlaşma töreni için geldiği TÜMSİAD binası önünde, derneğin karşısında bulunan CHP Kayseri İl Başkanlığı kapısında bekleyen partililerle de bayramlaştı. CHP'li bir vatandaş "CHP'li olsak da aynı zamanda da Boğazlıyanlıyız" diyerek Bakan Yıldız'a sarıldı. -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

Kaynak: AA / Ekonomi

Taner Yıldız Türkiye Suriye Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title