Haberler

Bakan Yıldız: Bizim İçin İyi Bir Şey Değil.

*Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "(Rusya'dan gelen doğalgaz miktarının azalması ) Şu anda 42 milyon küplük günlük miktarın, 27- 28 milyon küplere kadar düştüğünü söylemeliyiz.

*Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

"(Rusya'dan gelen doğalgaz miktarının azalması ) Şu anda 42 milyon küplük günlük miktarın, 27- 28 milyon küplere kadar düştüğünü söylemeliyiz. Bizim için iyi bir şey değil. Normalde tüketimimiz var. Bununla alakalı talebimiz her geçen gün daha da artıyor. Gerçek kontrat değerlerine mutlaka çıkılması lazım"

"( Doğu Akdeniz'deki doğalgazın taşınması ) Milyar dolarlık projeler bir cazibe kuralıyla işlerler. O da hangi proje fizibılsa o proje üzerinden devam eder akış, Bunun Güney Kıbrıs yerel yönetimi üzerinden Yunanistan'dan Avrupa'ya aktarılmasıyla Kuzey Kıbrıs'tan Türkiye üzerinden aktarılması arasında, bu işi bilenlerin hangisinin daha fizibıl olduğunu çok iyi takdir ederler

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Özgür ARSLAN - DHA - İstanbul

İstanbul'da bugün başlayan 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde Türkiye ile ABD arasında Rüzgar Enerjisinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı. İki ülke adına imzaları ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız koydu. Anlaşma kapsamında Türkiye'de 3 bin megabayt gücünde rüzgar enerji santralinin kurulacağı bilgisini veren Bakan Yıldız, "ABD'li şirketlerin bu alanda ülkemizde faaliyet göstermesini, yerli şirketlerle işbirliği yapmasını hedefliyoruz"dedi. Türkiye ile ABD arasında pek çok fırsatlar bulunduğunu söyleyen konuk bakan Moniz de "Temiz enerji açısından hedeflerimize ulaşmada güçlü kararlılıklarımız var. Rüzgar enerjisine büyük önem veriyoruz. Birlikte çalışırken tabi ki uzmanlıklarımızın Türkiye'de devreye sokulabileceğine eminim" dedi.

IRAK PETROLÜ

Bir soru üzerine Irak petrollerinin transferiyle ilgili Bağdat ve Erbil arasında mutabakata varılmasından Türkiye olarak büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz sistemimizi kurmuştuk. Öngörülerimizin doğru çıktığını görmek ülkemiz adına sevindiricidir.Daha sevindirici olan Irak petrolünün dünya piyasalarına, fiyatların çok tartışıldığı bir ortamda daha fazla gidecek olmasıdır. Irak'ın normalleşmesinin söylediklerimin tümünden daha önemli olduğunu vurgulamak isterim" diye konuştu.

ABD TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ

ABD'nin Türkiye'nin nükleer enerji yatırımlarına destek olup almayacağı şeklindeki bir soruya yanıt veren ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, "Türkiye ile işbirliği önemli. Türkiye nükleer enerjiye sahip oldukça bu işbirliğimiz sürecek" dedi.

RUSYA'DAN GELEN GAZ AZALDI

Enerji Bakanı Taner Yıldız bir soru üzerine Rusya'dan gelen Doğalgaz'da azalma yaşandığına dair haberleri doğrulayarak," Bu değerli meslektaşım Novak'la yapacağımız görüşmede gündemimize gelecektir.Şuanda 42 milyon küplük günlük miktarın, 27- 28 milyon küplere kadar düştüğünü söylemeliyiz. Bizim için iyi bir şey değil. Normalde tüketimimiz var. Bununla alakalı talebimiz her geçen gün daha da artıyor. Gerçek kontrat değerlerine mutlaka çıkılması lazım" dedi.

TÜRKİYE PARASINI ZAMANINDA ÖDÜYOR...

AB ülkelerinin Ukrayna kriziyle ilgili Rusya'yla yaşadıkları problemden dolaylı olarak etkilenen ülkenin Türkiye olmasını istemiyoruz diyen Bakanı Yıldız, "Türkiye aldığı doğal gazın parasının zamanında ödeyen, kontratlarına bağlılığını ortaya koyan bir yapı sergilemekte. O yüzden o problemin bir parçası olmak istemeyiz" ifadesini kullandı.

DOĞU AKDENİZ DOĞALGAZI

Doğu Akdeniz'deki gaz potansiyeli ve taşınmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Bakan Yıldız, "Doğu Akdeniz'de bir gaz potansiyeli var. Kıbrıs halkının tamamına ait olan bir gelirden bahsediyoruz. Bazı platformlarda olduğu gibi her tarafta tutarlı olmak lazım. Biz nasıl Irak'ta Irak'ın tamamına ait diyoruz. Kıbrıs için benzerini söylemeliyiz. Milyar dolarlık projeler bir cazibe kuralıyla işlerler. O da hangi proje fizibılsa o proje üzerinden devam eder akış, Bunun Güney Kıbrıs yerel yönetimi üzerinden Yunanistan'dan Avrupa'ya aktarılmasıyla Kuzey Kıbrıs'tan Türkiye üzerinden aktarılması arasında, bu işi bilenlerin hangisinin daha fizibıl olduğunu çok iyi takdir ederler. Zamanın iyi bir ilaç olacağını ve doğru proje lehine bu zamanın kullanılacağına inanıyorum" diye konuştu.

KIBRIS'A EŞİT DAĞITILMALI

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz de Doğu Akdeniz'den çıkarılacak Doğal gazın toplam gelirinin Kıbrıs'ın tamamında paylaşılması görüşünde olduklarını söyledi.

JAPONYA İLE ANLAŞMA MECLİSTEN GEÇECEK

Bakan Yıldız bir soru üzerine Japonya ile yapılan nükleer santral anlaşmasının bu ay sonunda meclisten geçeceği bilgisini de verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Doğu Akdeniz Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title