Haberler

Bakan Yazıcı: Mersin Limanı'nda 2.3 Milyon Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 2013 yılında toplam 2 milyon 156 bin 975 paket kaçak sigara ele geçirdiğini vurguladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 2013 yılında toplam 2 milyon 156 bin 975 paket kaçak sigara ele geçirdiğini vurguladı. Bakan Yazıcı, Mersin'de yapılan operasyonda ise tek seferde 2 milyon 317 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğine dikkat çekti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptığı yazıl açıklamada Bakanlık olarak ekonomiye büyük zararlar veren her türlü kaçakçılıkla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. Bakan Yazıcı, vatandaşların da ücretsiz Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirimde bulunarak bu mücadeleye katkıda bulunabileceğini ifade etti.

-2.3 MİLYON PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ-

Bakan Yazıcı, 20 Mayıs 2014 Salı günü yapılan operasyonda, Mersin Limanı'na gelen 5 adet konteynerde toplam 2 milyon 317 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğini bildirdi.

Mersin Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Jebel Ali Limanı'ndan gelen konteynerlerde inceleme yaptığını ifade etti. Yazıcı, ekiplerin yapmış olduğu incelemede, Mersin Gümrük Müdürlüğü'nce bir firma adına onaylı Serbest Dolaşıma Giriş Beyannamesi ile 5 bin 640 kapta 141 bin kilogram liner Polietilen ticari tanımlı (PVC Hammaddesi) eşya olarak beyan edilen ürünlerin bulunduğu 6 adet konteynerden şüphe edildiğini anlattı.

-ŞÜPHE ÜZERİNE KONTROL YAPILDI-

Şüphe üzerine Tütün Dedektör Köpeği Benta ile yapılan kontrolde, konteynerler içerisinde tütün olduğu yönünde tepki alındığını kaydeden Yazıcı, konteynerlerin X-Ray Araç ve Konteyner Tarama Sistemine sevk edildiğini ve X-RAY taraması sonucunda, 6 konteynerin 5'inde, kapak taraflarında birkaç sıra çuvallar içerisinde pvc hammaddesi olduğu düşünülen ürün, arka tarafına ise gizlenmiş vaziyette sigara olduğu tahmin edilen ürün görüntüleri alındığını bildirdi.

Ekiplerin, bunun üzerine 6 adet konteynerde detaylı arama yaptığını kaydeden Bakan Yazıcı, yapılan ayrıntılı aramalarda sadece bir konteyner içerisinde beyan edildiği gibi plastik torbalarda pvc hammaddesi, diğer 5 konteynerin kapak tarafında birkaç sıra pvc hammaddesi, konteynerlerin arka tarafında ise değişik markalarda beyan harici yurdumuza kaçak olarak sokulmak istenen yabancı menşeli sigara olduğunun gözlemlendiğni vurguladı.Hayati Yazıcı, Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından boşaltılan konteynerlerde yapılan sayım ve tespitte toplam 2 milyon 317 bin paket yabancı menşeli sigaraya el konulduğunu bildirdi.

-KAÇAK SİGARANIN GÜMRÜKLENMİŞ DEĞERİNİ 19.2 MİLYON TL-

Ele geçirilen toplam 2 milyon 317 bin paket muhtelif markalardaki kaçak sigaranın gümrüklenmiş değerinin 19 milyon 225 bin TL olduğu belirlendiğini belirten Yazıcı, gerçekleştirilen operasyon ile devletin uğrayacağı 14 milyon 592 bin TL vergi kaybının önlendiğini dile getirdi.

Olayla ilgili olarak 6 kişinin adli işlem yapılmak üzere Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiğini kaydeden, Yazıcı, şunları ifade etti:

"Gümrük Muhafaza ekiplerimiz sigara kaçakçılarına büyük darbe vurdu. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz 2013 yılında toplam 2 milyon 156 bin 975 paket kaçak sigara ele geçirmişti. Mersin'de yapılan operasyonda ise tek seferde 2 milyon 317 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Bu rekor yakalamadan dolayı ekiplerimizi kutluyorum."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title