Haberler

Bakan Soylu, Çinli Mevkidaşı Yin ile Görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Weimin ile görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Weimin ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Soylu, Çin'in dönem başkanlığı kapsamında Pekin'de düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı öncesinde Çinli mevkidaşı Yin ile bir araya geldi.

Bakan Soylu, Çin'in dönem başkanlığında inovasyon, kapsayıcılık ve girişimcilik gibi istihdama dair önemli konuları ele aldığını belirterek, yapılan başarılı çalışmalar için teşekkür etti.

Dünyadaki göç dalgalarının insani ve istihdama ilişkin boyutlarına dikkat çeken Soylu, bu alanda G20 ülkeleri arasında yapılacak işbirliklerinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye-Çin ilişkilerine de değinen Soylu, Türkiye'nin Çin'e son derece önem verdiğini, çalışma hayatı ve enerji başta olmak üzere pek çok alanda iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileri safhalara taşımak istediklerini ifade etti.

Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara ve bu alandaki reformlara da değinen Soylu, Çin Halk Cumhuriyeti'nin de Türk vatandaşlarına ve iş adamalarına vize işlemlerinde kolaylaştırıcı adımlar atmasının beklendiğini belirtti.

Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin de iki ülke ve bakanlıklar arası işbirliğinden memnun olduklarını dile getirerek, göç ve mülteciler konusunda Türkiye'nin altını çizdiği hususları önemsediğini söyledi.

Çok eski medeniyetlere dayanan iki ülkenin, günümüzde pek çok meydan okuma ve sorunlarla karşı karşıya olduğunu anlatan Yin, bu dönemde iş yaratmanın ve iş kurmanın önemine dikkati çekerek, girişimcilik ve inovasyonun bu anlamdaki rolüne vurgu yaptı.

Görüşmenin sonunda iki bakan, ilerleyen dönemlerde işbirliklerinin artarak devam etmesini umduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Türkiye Pekin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title