Haberler

Bakan Şimşek, Türkiye Şampiyonu Güreşçiyi Kucakladı

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Siirt’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ziyaret ettiği Siirt İhtisas Spor Kulübü'nde Türkiye şampiyonu güreşçiyi kucakladı.

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Siirt'e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ziyaret ettiği Siirt İhtisas Spor Kulübü'nde Türkiye şampiyonu güreşçiyi kucakladı.

Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Avrupa şampiyonu güreşçi Şakir Kayaalp'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Şimşek, buradan dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonu çıkmasının, Türk güreşi için umut verici olduğunu söyledi.

AK parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Pervari Belediye Başkanı Teyyar Lale ve kalabalık davetlinin katıldığı etkinlikte Bakan Şimşek, güreşçilerle bir süre sohbet edip çay içti.

Bakan Şimşek, daha sonra Mayıs ayında yapılan müsabakalarda Türkiye şampiyonu olan Abdullah Toprak'ı yanına çağırarak kendisini tebrik etti. Güreşin Türk tarihindeki önemini ifade eden Bakan Şimşek, şampiyon güreşçiyi kucaklayarak kendisinden Avrupa şampiyonluğu derecesini beklediğini iletti.

Kulübün hiçbir maddi geliri olmamasına rağmen büyük bir özveriyle çalışarak Türkiye ve uluslararası dereceler elde ettiklerini belirten Kulüp Başkanı Şakir Kayaalp, halen kulüp bünyesinde bulunan 100'e yakın güreşçinin çalışmasını sürdürdüğünü ifade etti.

Kayaalp, "Hiçbir maddi beklentimiz yok. Güreşçilerimizin azmi ve antrenörlerimizin özverili çalışmaları bizi başarıya teşvik ediyor. Bu kulüpte Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları, Dünya 2.'liği derecesi çıkarmıştır. Mayıs ayında Batman'da yapılan müsabakalarda Türkiye birinciliği derecesi, geçen ay da Türkiye 2'incisi olmak üzere iki önemli başarıyı birden yakaladık. Bu gençler, hiçbir gelir beklemeksizin azim ve kararlılık göstererek güreşi Siirt'te ayakta tutuyor. Amacımız ülkemizin güreş sporuna hizmet etmektir. Sayın Bakanımız ve beraberindeki heyette yer alan AK parti Genel Başkan Yardımcımız Yasin Aktay, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve diğer davetlilerin salonumuzu ziyaret ederek güreşçilere büyük moral vermesi bizi başarıya bir adım daha yaklaştırdı. Bu şevk ve heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Şimşek Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title