Haberler

Bakan Şimşek Dar Gelirli Ailelerin Mutluluğunu Paylaştı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mavikent Konutları 4’üncü etabının kura çekimine katılarak, ev sahibi olan dar gelirli ailelere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mavikent Konutları 4'üncü etabının kura çekimine katılarak, ev sahibi olan dar gelirli ailelere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Şahinbey Belediyesi tarafından, dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptırılan Mavikent Konutları'nın 4'üncü etap kura çekimine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in yanı sıra birçok milletvekili katıldı. Mavikent Konutları 4'üncü etabının kuralarını çeken Bakan Şimşek, ev sahibi olan dar gelirli ailelere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kura çekimine katılan Bakan Şimşek, TOKİ ile birlikte, güçlü bir ekiple birçok noktada konut projelerinin hayata geçirilmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Bakan Şimşek, "Konut çok önemli bir sorun. Bu sorunu çözebilecek güçlü bir ekip var. Bizde elimizden geldiğince Ankara'dan sizlerin teveccühüyle güçlü destek veriyoruz. Bu sorunları çözeceğiz. Gaziantep'i yüksek hızlı trenle Türkiye'nin diğer bölgelerine bağlayacak, projeleri hayata geçiriyoruz. Gaziantep'te ulaşım sorunlarını çözmek için, OSB ile şehri bütünleştirecek hafif raylı bir metro sistemi üzerinde çalışıyoruz. Ankara'dan buraya destek veriyoruz. Yine özellikle Gaziantep'in ucuz su problemini çözmek için büyük projeler üzerinde çalışılıyoruz" dedi.

"YILLARCA KİRACILIK YAPTIM NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Bugün bin ailemizi daha, ev sahibi yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Amacımız, özellikle dar gelirli olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın konut sahibi olmasıdır. Büyüklerimiz ne demiş, dünyada mekan, ahirette iman. Herkesin başını sokacak bir evinin olması gerçekten çok önemlidir. Kiracılık zor, ben yıllarca kiracılık yaptım. Ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ev sahibinin size ne zaman çık diyeceğinin, ne zaman zam yapacağını kestiremezsiniz" ifadelerini kullandı.

"YOKSULLUK KADER DEĞİLDİR"

"Güvenli bir şehir istiyorsanız, kutlu mekanlar üreteceksiniz, güvenli mekanlar üreteceksiniz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2001 yılında yola çıkarken, insanı merkezi aldık. Yoksulluk kader değildir. Bütün kardeşlerimizin Türkiye'de 78 milyon Gaziantep'te 2 milyon ne olursa olsun, anası babası işçi olsun, esnaf olsun, zengin olsun fakir olsun, doğduysa eşrefi mahlukat yaratılmışın en üstünüyse, o en iyi şekilde yaşamayı hak ediyor. O gün ne dediysek bugün onun arkasındayız" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Belediyesi Mehmet Şimşek Gaziantep Mavikent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title