Haberler

Bakan Sema Ramazanoğlu'ndan Geniş Aile Vurgusu

Geniş ailenin önemine vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, “Çekirdek aileye dönüşebilmek için aileyi budadık.

Geniş ailenin önemine vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, "Çekirdek aileye dönüşebilmek için aileyi budadık. Yaşlıları aldık, huzur evlerine koyduk. Hayatımıza bir takım yenilikler giriyordu ama biz çok şey kaybediyorduk" dedi.

Türkiye'nin ilk Dede-Torun Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle Esenler'de hizmete açıldı. Açılış programına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene ayrıca  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemine kadarki yaşamını konu alan ve 25 Mart'ta vizyona girecek "Reis" filminde, Erdoğan'ın çocukluğunu canlandıran  Esenlerli Işık Yıldız da dedesiyle birlikte katıldı.

Açılış öncesi Işık Yıldız ile sohbet eden Bakan Ramazanoğlu Işık'a rolü  ile ilgili sorular sordu.  Daha sonra merkezi ziyaret ederek bilgi alan Ramazanoğlu,  merkezde bulunan çocuklara özel ilgi gösterdi. Esenlerli kadınların yaptığı örgü bebekleri inceleyen Ramazanoğlu, örgü bebeklerin çocukların sağlığı için doğru tercih olduğunu söyledi.

"TOPLUMUN TEMEL TAŞI OLAN AİLE BİZİM EN ÖNEMLİ ODAĞIMIZ"

Yaptığı konuşmada geniş ailenin önemine vurgu yapan Bakan Sema Ramazanoğlu, "Nesiller birbirinden koptu. Dedeler torunlarını unuttu. Torunlar dedeleri, neneleri tanımaz oldu. Anneler, babalar, dedeler, nineleri çocuklar birbirinden habersiz oldular. Önce yaşlılar evden kovuldu, dediler ki çekirdek aile. Çekirdek aileye dönüşebilmek için aileyi budadık. Yaşlıları aldık, huzur evlerine koyduk. Hayatımıza bir takım yenilikler giriyordu ama biz çok şey kaybediyorduk. Şimdi diyoruz ki çekirdek aile değil, büyük aile. Artık ninemiz, dedemiz, yaşlımız, engellimiz, komşumuz, hepimizle beraber bir hayat kurmak istiyoruz. Başkanımız mahalle kültürü çerçevesinde gelişen projelerini anlattı.Çocuk sokakları, çocuk şehirleri, Türkiye'de yapılacak en modern çocuk hastaneleri, şuanda açılışını yaptığımız, dede torun arasında bağların kurulduğu, gönüllerin tekrar buluştuğu bir mekanı açtık. Biz yola çıktığımızdan beri diyoruz ki aile. Toplumun temel taşı olan aile bizim en önemli odağımız" diye konuştu.

"BURASI HAYATIN TECRÜBESİ İLE ACEMİLİĞİNİN BULUŞTUĞU HAYAT MERKEZİ"

Hizmete sunulan Dede- Torun Merkezi'nin bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu merkezin bizim açımızdan anlamı çok önemli.  Burası bir kreş, yaşlı bakım evi değil. Burası hayatın tecrübesi ile hayatın acemiliğinin, çıraklığının buluştuğu en önemli hayat merkezi" dedi.

"ROLÜM BANA BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukluğunu canlandıran 13 yaşındaki Işık Yıldız ise rolün üzerine büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi. Yıldız, "Cumhurbaşkanımızı canlandırmak çok gurur verici ve büyük bir şey. Teklif benzerliğim ve oyunculuğum nedeniyle bana geldi. Konuşmalarını yürüyüşünü filan çok inceledim Cumhurbaşkanımızın. Onların üzerinde çok durduk" diye konuştu.

Esenler Belediyesi, İkinci Bahar Kıraathanesi'nin ardından yaşlılar için yeni bir yaşam merkezini daha hizmete sundu. Dede-Torun Yaşam Merkezi' kuşaklar arasındaki bağı güçlendirip, çocukların dede ve nineleriyle birlikte keyifli vakit geçirmesini sağlayacak Havaalanı Mahallesi'nde toplam  bin 23 metrekare alana inşa edilen ve 2 kattan oluşan merkezde; oyun odası, satranç odası, akıl oyunları odası, masal odası, yemek atölyesi, hobi ve sanat atölyesi, el işi atölyesi, kafeterya, teras kafeterya, berber, revir, hobi bahçesi, çocuk parkı ve şark odası bulunuyor. Dedelerin, torunlarına kültür, gelenek-göreneklerini aktaracağı merkezden dedelerin yanı sıra nineler de yararlanabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title