Haberler

"Bakan Şahin: Stk'lar Şehirler İçin Çok Önemlidir" Haberine Ek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler'in yapısının demokratikleşmesi gerektiğini belirterek, "Birleşmiş Milletler'in bu yapısının da demokratikleşmesi gerekiyor.5 ülkenin kendi çıkarına göre koca dünya eziyet çekmeye"...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler'in yapısının demokratikleşmesi gerektiğini belirterek, " Birleşmiş Milletler'in bu yapısının da demokratikleşmesi gerekiyor. 5 ülkenin kendi çıkarına göre koca dünya eziyet çekmeye devam etmemelidir. Şimdi nasıl olacak birilerinin 'Kral çıplak' demesi lazım. Bu kral çıplağı biz söylüyoruz" dedi.

Bakan Fatma Şahin, Yavuzeli'nde, İlçe Değerlendirme toplantısının ardından geçtiğimiz gün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Adalet ve Kalkınma Partisi Yavuzeli İlçe Başkanı Mustafa Bağcı'nın babası İbrahim Bağcı'nın Ballık Köyü'ndeki taziye evini ziyaret etti. Köydeki taziye evinde AK Parti İlçe Başkanı Dağlı ve ailesine baş sağlığı dileyen Bakan Şahin, daha sonra beraberindekilerle Araban İlçesi'ne geçti. Bakan Şahin, Özel İdare Kongre ve Sergi Sarayı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı.

'BİZE DEĞMEYEN YILAN BİN YAŞASIN' DİYEMEYİZ

Toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Fatma Şahin, ABD Başkanı Obama'nın G-20 zirvesi için gittiği Rusya'da yaptığı Suriye'deki kimyasal saldırının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni felce uğrattığı açıklamasıyla ilgili dünyanın 5 ülkenin çıkarlarına göre eziyet çekmeye devam etmemesi gerektiğini söyledi. Bakan Şahin, doğrunun ve haklının mücadelesini verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz burada olaylara yıllar önce farklı yaklaştık. Önce Mustafa Kemal Atatürk'ün biz bıraktığı en büyük miras; 'Yurtta sulh, cihanda sulh' Yani her yerde barış olsun. Biz hiçbir zaman savaşı istemedik. Savaş için gerekli alt yapının nedeni biz olmadık. Ama birileri eğer halkına zulüm ediyorsa, çoluk çocuk, kadın demeden elindeki gücü, silahı halkına yöneltip de onların en temel hak olan yaşam hakkını alıyorsa ve bu da bizim komşumuzda olursa; biz, 'Bize değmeyen yılan bin yaşasın' diyemeyiz. O komşudaki yangın bugün biz hesaba almazsak yarın bize sıçrar. O yüzden biz, hem uluslar arası hukuk, uluslar arası toplum nazarında o kardeşlerimizin sesi olmaya, hassasiyeti olmaya ve onların sesini bütün dünyaya duyurmaya çalıştık. Şöyle bir dünya düzeni var. Hep çıkara dayanmış, çifte standartlı."

YENİ DÜNYA DÜZENİ İSTİYORUZ

Birleşmiş Milletler'in yapısında demokratikleşmenin gerektiğini ifade eden Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Artık biz yeni bir dünya düzeni istiyoruz. İnsanlığın, küresel vicdanın ve burada özellikle baktığınız zaman değerler ve ilkelerin öne çıktığı yeni bir dünya düzeni istiyoruz. Dolayısıyla da Birleşmiş Milletler'in bu yapısının da demokratikleşmesi gerekiyor. 5 ülkenin kendi çıkarına göre koca dünya eziyet çekmeye devam etmemelidir. Şimdi nasıl olacak birilerinin 'Kral çıplak' demesi lazım. Bu kral çıplağı biz söylüyoruz. Eğer doğrunun, hakkın müdafaasını yapıyorsanız, kısa vadede anlaşılmayabilirsiniz ama uzun vadede kazanan ülkemiz ve insanlık olacak. O yüzden birilerinin bu yeni dünya düzeninde doğrunun, haklının mücadelesini vermesi, zulme karşı tek vücut olmayı başarması gerekiyor. Nitekim şuan G-20'de sayın Başbakanımıza olan teveccüh, ülkemizin güvenine ve istikrarına olan güç ve birçok küresel oyunlarına rağmen ülkemizin başarı hikayesi, bugün ülkemizi yanına almadan hiçbir çalışmanın, hiçbir koalisyonun olmadığı bir dünya düzeninde yaşıyoruz. Biz de doğrunun, haklının mücadelesini yapıyoruz. Biz insana baktığımız zaman petrol olarak, doğal gaz olarak, maden olarak, altın olarak görmüyoruz."

STOKLAMA ANLAŞILIRSA, TEDBİRİ ALACAĞIZ

Konuşmasında piyasada Antepfıstığı kalmaması üzerine baklava üreticilerin sıkıntı çektiğini belirten Bakan Fatma Şahin, çözüm için gereken herşeyin yapılacağını söyledi. Fıstıkta stoklama yapıldığı belirlendiği takdirde tedbir alacaklarını ifade eden Bakan Fatma Şahin, "Gaziantep fıstığının şöyle bir özelliği var. Bir yıl fazla, bir yıl da daha az üretim oluyor. O fıstığın genetiğinden kaynaklanan bir durum var. Bu yıl da Antep tabiriyle yok durumda yani rekoltenin düşük olduğu bir yıl. Özellikle dondan ve afetten kaynaklı rekoltede bir düşüş daha oldu. Ama bizim Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüzle ve sayın bakanımızla da konuştuk. Sayın bakanımız salı günü buraya müsteşarını gönderiyor. Burada özellikle bu yıl rekolte düşüşü var. Ama geçen yıldan çok yüksek bir üretim ve stok var. Dolayısıyla eğer burada stokçular bu yılın düşük üretiminden dolayı üreticiyi ve baklava üreticisini, tüketiciyi zarar uğratacak şekilde bir stoklama içerisine girdikleri anlaşılırsa da biz her türlü tedbiri alacağız. O yüzden şimdi toplam geçen yılla beraber toplam fıstık miktarını, arz ve talep dengesini, baklavacıların ihtiyacı olan miktarı çıkartacağız. ve buna göre elimizdeki stok miktarını çıkartacağız. Eğer bu tedbirlerin içerisinde stoktaki arkadaşlarımız dediğim gibi bu sektörü rahatsız edecek farklı bir uygulama içerisine girerlerse, biz de onları rahatsız edecek bir takım uygulamalar yapacağız. Şuanda bunu söylemiyorum ama her türlü tedbiri aldık. O yüzden baklava bize ait en önemli ürünümüz. Bunun zarar görmeyeceği şekilde çalışmamızı tamamlıyoruz" diye konuştu.

2020 DÜNYA OLİMPİYATLARI HAKKIMIZ

Türkiye'nin 2020 Dünya Olimpiyatları'nı hak ettiğine değinen Bakan Şahin, şunları kaydetti:

"Aslında 2020 olimpiyatlarına biz yıllar önce çok ciddi bir altyapıyla hazırlandık. Daha önce sayın bakanımız gitti sunum yaptı. Biz şuanda beşeri sermaye olarak; hem idari, hem mali olarak buna ev sahipliği yapabilecek güçteyiz. Eğer bu kararlar adil, şeffaf bir şekilde verilecek olursa şuanda bu bizim hakkımız. Ben bu hakkımızı alacağımıza inanıyorum. Sayın Başbakanımız da sunumunu yaptı. Diğer ülkelerle olan farkımızı anlattık. Sonuçta bir rekabet var burada. Rekabette de hangi noktada daha güçlü olduğumuzu iyi şekilde çalıştık. Eğer yine farklı bir hesabın içerisine girilmezse biz 2020 yılında ev sahipliği yapacak çok güzel alt yapımız var. Çünkü bir medeniyet ve kültür ülkesiyiz. Aynı zamanda spor ülkesi olmak için de bütün altyapıyı oluşturuyoruz. Uluslar arası bütün müsabakalarda gelen ve bizim ev sahipliği yaptığımız her yerde büyük bir müşteri memnuniyeti görüyoruz. İnşallah bu 2020'yi de alacağız. 2020'ye ev sahipliği yapmak bizim için de büyük onur olacaktır, inşallah başaracağız."

Bakan Fatma Şahin, daha sonra Gaziantep'e hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Fatma Şahin Ak Parti Yavuzeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title