Haberler

Bakan Özlü'den Darbe Şehidinin Ailesine Taziye Ziyareti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de hiç kimsenin aklına getiremeyeceği bir darbe girişimi yaşandığını hatırlatarak girişimin fedakar vatandaşların direnmeleri ve canlarını feda etmeleri sonucu önlendiğini belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de hiç kimsenin aklına getiremeyeceği bir darbe girişimi yaşandığını hatırlatarak girişimin fedakar vatandaşların direnmeleri ve canlarını feda etmeleri sonucu önlendiğini belirtti.

Bakan Özlü ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığının önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Beytullah Yeşilay'ın (28) ailesini ziyaret etti.

Şehidin acılı eşi Asiye Yeşilay'a başsağlığı dileyen Özlü, Türkiye'de hiç kimsenin aklına getiremeyeceği bir darbe girişimi yaşandığını söyledi. Girişimin fedakar vatandaşların direnmeleri ve canlarını feda etmeleri sonucu önlendiğini belirten Özlü, "Diğer binlerce şehitlerimiz gibi, (Beytullah Yeşilay) şehitler kervanına karıştı. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın." dedi.

Özlü, hastane ziyaretlerinde, gazi ve şehit yakınlarının çok tevekkül sahibi kişiler olduklarını gördüğünü dile getirerek "Allah sizlerden razı olsun. Devlet her zaman yanınızda olacak. Biz şehitlerimizin ve gazilerimizin hep yanında olacağız. Ne zaman bir sıkıntınız ihtiyacınız olursa, bizleri arayın hükümet adına mutlaka arkanızda yanınızda olacağız." diye konuştu.

"Arkamızda devletimiz var"

Asiye Yeşilay da "Nice devletler de var herkes şehit oluyor ama sahip çıkacak bir devletleri bile yok. En azından eşim şehit oldu ama arkamızda bir devletimiz var. Eşit gittiyse de biliyorum ki arkamızda devletimiz var, bize sahip çıkacak. Allah devletimize zeval vermesin." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Bakan Özlü, şehidin eşi Asiye Yeşilay'a ve 6 aylık kızı Miray Yeşilay'a, şehitlik belgesini takdim etti.

Keçiören Belediye Başkanı Ak da aileye, hakları ve izlemeleri gereken yol hakkında bilgi verdi. Ak, ayrıca ilçede yapılacak bir parka "Beytullah Yeşilay" adının verileceğini söyledi.

Darbe girişimi sırasında ilçelerinde 27 şehit verdiklerini anımsatan Ak, "27'sine de park yapıyoruz. Hepsinin isimleri, inşallah birer parkta yaşayacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Faruk Özlü Mustafa Ak Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title