Haberler

Bakan Ömer Çelik: Atatürk'ün İzmir'e Verdiği Önemi Biliyoruz (2)

"hdp İLE TÜM PARTİLERE SALDIRILDI" Kültür ve Turizm bakanı Ömer Çelik, Atatürk Müzesi'nin açılışı ardından İzmir Valiliği'ni ziyaret etti.

"hdp İLE TÜM PARTİLERE SALDIRILDI"

Kültür ve Turizm bakanı Ömer Çelik, Atatürk Müzesi'nin açılışı ardından İzmir Valiliği'ni ziyaret etti. Çelik, basına kapalı gerçekleşen ziyaret ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Çelik, HDP'nin seçim ofislerine saldırıları AK Parti'ye yapılmış gibi değerlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"HDP'ye dönük saldırılar oldu. Herhangi bir siyasi partiye yönelik saldırı tüm siyasi partilere yapılmıştır. Seçim bürosuna arabasına şiddet kullanmak hepimizin meselesidir. Hemen olaya el attık. Eş zamanlı olarak patlayan bombalar muhtemelen saksı çiçeğin içine konmuş ve uzaktan cep telefonu ile patlatılmış bu hepimizin meselesidir. CHP, MHP ve AK Parti'ye yapılmış bir saldırıdır. Bunlar zaman ayarlı ama seçime ayarlı bombalardır. Siyasi partiler birbirinin rakibidir, hasmı değildir. El ele tutuşacağız el sıkışacağız eleştireceğiz ama çalışmaya devam edeceğiz. Propogandasını yapması son derece önemli. Herkes adaylarıyla çıksın meydana bu bizim için düğündür bayramdır. Provokasyonlara hep birlikte dikiliyoruz. AK Parti inşallah 2023 hedeflerine ulaştıracak istikrarı devam ettirecek şekilde sonuç elde edecek."

"KAOS PARTİSİ"

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, seçime AK Parti'nin ve 'kaos partisinin' girdiğini öne sürerek, üç liderin devre mülk gibi genel başkanlık yaptığını iddia etti ve şöyle konuştu: "2001 yılında bir gazete manşeti, 'Devlet iflas etti devlet çöktü' diyor. Yurt dışında bir elçi vefat etse cenazesini Türkiye'ye götürecek para yok. O zamanın bir bürokrat, 'işçiye ve memura verecek para kalmadı' diyor. Böyle bir Türkiye'den bugün sadece kendi ekonomisini güçlendirmiş bir Türkiye değil fakir ülkelere yardım yapma konusunda 3. büyük donör olmuş bir ülkeden söz ediyoruz. Öğrencilere ders kitaplarını ücretsiz koyduk. Petrol bulmadık, doğalgaz bulmadık, bir devleti sömürge haline getirmedik. CHP Genel Başkanı 'emekli torununa bayramlarda nasıl harçlık verecek diye düşünmeyecek' diyor. Bu hesapsız harcama Türkiye'yi 2001 krizine götürür. Emeklinin torununu işsiz bırakacak sağlık hizmeti alamayacak ders kitabı bulamayacak bir Türkiye'ye dönüştürmek istiyor. Kılıçdaroğlu, SSK'yı batırmıştı. Evinize gelenin maaşın 10 katını harcayabilirsiniz ama eve haciz gelir. Türkiye'de iki parti seçime giriyor. AK Parti değişim, etkili dış politika, güçlü ekonomi diğerleri kaos partisi. Bunların üç genel başkanı var. Sabah Kemal Kılıçdaroğlu, öğlen Devlet Bahçeli, akşam Selahattin Demirtaş yapıyor, devre mülk gibi gezdiriyorlar. İleri demokrasiden, güçlü ekonomiden haberleri yok. Erdoğan'sız Türkiye istiyorlar. Davutoğlu başkanlığında AK Parti'nin birinci çıkmaması için uğraşıyorlar."

"2001 YILINDAN BETER OLUR"

Çelik, muhalefeti eleştirirken Irak ve Suriye'nin kaos bölgeleri arasında yer aldığını, MHP, HDP, CHP benzeri partilerden o ülkelerde bol miktarda olduğunu ifade ederken, "Bunlardan bol miktarda olduğu için oralarda kaos var. AK Parti'nin olmadığı bir tablo CHP, MHP, HDP tablosu nasıl sonuç çıkarır diye düşünüyorsanız etrafınıza bir bakın. 2001 yılında dünyada kriz yokken bunlar Türkiye'yi batırdılar. Dünyada kriz varken bunlar bu kafayla Türkiye 2001 yılından bile beter olur. İstikrarın kıymetini bilmek gerekiyor. Onlar 2001'e götürmek istiyor. Bunlar eski Türkiye koalisyonudur. Kim ne veriyorsa beş fazlasını veriyorum mantığı ile hareket ediyorlar. HDP ve MHP rakip değil. Birbirlerini besliyorlar. 2001 yılından itibaren güç odakları yönetmiyor. Türkiye'yi vatandaş yönetiyor" dedi.

"SEÇİM BAŞARISIZLIKLARINA MAZERET ÜRETİYORLAR"

Kültür ve Turizm bakanı Ömer Çelik, muhalefetin seçim başarısızlığına mazeret üretmek için 'oylar çalınacak' dediğini belirterek, "AK Parti, tezgah koydu oyları çalacak. Seçim başarısızlıklarına mazeret üretmek için şimdiden oyları çalacaklar' diyor. Ben seçim gecesi oy çuvallarına sarılarak uyuyan vatandaşlar gördüm. Bu algıyı yaratmak isteyenler yalan söylüyorlar. Kim diyor ki oylar çalınacak o kişi seçim başarısızlığına mazeret üretecektir. Vatandaşın her oyu bizim namusumuzdur. Teşkilatta yorgunluk görmüyorum, neşe içinde demokrasi koşusu yapıyoruz" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Çelik'e üzerinde 35 besmelenin yazılı olduğu tablo hediye etti. Çelik de 'Bunu makama koyacağım. Baktıkça İzmir'i hatırlayacağım. İzmir her zamanki gibi çok güzel" dedi. - Çelik

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İzmir Valiliği Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title