Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Yeni Tuzaklar Peşinde Koşuyorlar (3)

Bakan MÜEZZİNOĞLU: "2013 YILINDA VAN'DA 33 BİN VAKA TAŞINDI" Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Rescate Otel'de düzenlenen geceye katıldı.

Bakan MÜEZZİNOĞLU: "2013 YILINDA VAN'DA 33 BİN VAKA TAŞINDI"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Rescate Otel'de düzenlenen geceye katıldı. Düzenlenen programa Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Sağlık Müdürü Bilal Acar, Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Burada konuşan Bakan Müezzinoğlu, Sağlık alanında yapılanları anlatarak Van'da 2002 yılında ambulans sayısının 3 olduğunu belirten ve bugün bu sayının 68 olduğunu söyledi.

Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü Çalık Mezrası'nda, geçen 1 Şubat gecesi yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamayarak ölen 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ı hatırlatan Bakanı Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Van'da 2002 yılında taşınan vaka sayısı 713 iken, bu sayı 2013 yılında ise 33 bin 142. Yine uçak ambulansla 480, helikopter ambulansla 186 vaka taşımışız Van'da. Bütün bunlara rağmen hiç arzu etmediğimiz, mahcup olduğumuz, üzüldüğümüz ve ülkemiz adına sıkıntı duyduğumuz Muharrem evladımızı bir mezrada, yalnız bir ailenin yaşadığı, karın kışın yaşandığı olumsuz koşullarda yine de başarabilmeliydik dediğimiz bir fotoğrafı birileri dünyaya bu ülkenin sağlıktaki başarısızlığı olarak sunmaya çalışıyor ve bu mesleğin onurunu rencide ederek, inciterek bir fotoğrafı defaatle gösteriyorlar. ve dünyaya hiç utanmadan, sıkılmadan bu ülkenin başarılarıyla onur duymayıp milyonda bir başarısızlığını afişe etmekten zevk alan, haz duyan bir anlayışa mahkum oluyoruz. 15 gün önce ABD'de yolun ortasında ve merkezde hamile kadın doğurdu. Ne ambulans bulundu ne de onu hastaneye götürecek araç bulundu. Şimdi o fotoğrafla bizimkini yan yana koyup biri ta mezrada karın kışın haberleşmenin zor olduğu bir an, diğeri de ABD'de caddede ve merkezde. Ama onların siyasileri bunu afişe etmiyor. Biz de orada ne pahasına olursa olsun çözüm üretebilmeliydik dedik. Şayet bizim 112 ekibimiz bu haberi bir üst makama ulaştırmakta dinamiklerimizi ortaya koyabilseydi, belki o fotoğrafı bu millete, bu mesleğin onurlu mensuplarına yaşatmayacaktık. Ama hiç kimsenin bu mesleğin mensuplarını küçük görerek, bir tavırla onlara mal etmesine müsaade etmeyeceğiz."

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra onur ve başarı ödülü alan ve yılın doktoru seçilen sağlık görevlilerine belgelerini verdi. Sanatçı Bedri Ayseli'yi bir süre dinleyen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Van'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Tıp Bayramı 14 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (1)

şabanıyelıvanotomotiw@hotmail.com:

sayın bakanımız hg vanada sağlık bakanı olarak sıze ne kadar sağlıksız bır ortamda yaşadığımızı anlatmak istedım varya bızım tarıhı şamran kanalımız tamda toplantı yaptığınız reskate otelden vanın iskele mahallesıne kadar tarıhı açıkta akan şamran kanalızasyonuna dönmüş beledıyeye gıdıyoruz dsi sorumluluğunda diyor dsi ye gıdıyoruz bakan yok ilgoılenen yok adamlar keyıf peşınde gün ay geçırıp maaş derdınde velhasıl tarıhı şamran kanalımız lagım soyu ölü hayvan cesedı adeta çöp yuvası çöpler kanalı taşmış halde inanın evımızde utanıyoruz burada oturduğumuza ama ne yapalım elden bırşey gelmıyor dsi bölge müdürümüze gıttım 2013 te bana diyorkı çöp atmayın ee sayın bakanım ben bır vatandaşım benmı nöbet tutayım korumasız bır kanal yılda bır kez denetlemesız sözde temızlıyorlar olacak o kadar çünkü sayın dsi müdürümüz bır gün merak edıp kanal boyu bır gezme tenezülünde bolunmadılar resmen şu anda şamran kanalı sağlığı tehdit edıyor ve kımsenın omurunda değil çocuklarımız hastalanıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title