Haberler

"Türkiye Sadece Sağlığı Tüketen Değil, Sağlıkta Yarışan Ülke Olacak"

Güncelleme:

Sağlık-Sen'in düzenlediği iftar programına katılan Bakan Müezzinoğlu "Türkiye sadece sağlığı tüketen değil, sağlıkta yarışan ülke olacak." dedi.

Sağlık-Sen tarafından düzenlenen iftar ve yeni hizmet binası açılış programına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Türkiye sadece sağlığı tüketen değil, sağlıkta yarışan ülke olacak" dedi.

Sağlık-Sen tarafından verilen iftar yemeği, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu bir araya getirdi. İftar yemeğine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Memur-Sen İstanbul İl Başkanı ve Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Durali Baki ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Kürsü konuşmalarında salondaki sağlık personeline hitap eden Müezzinoğlu, Ak Parti iktidarı döneminde sağlık alanında yaşanan değişimlerden bahsetti. Türkiye'de yaşayan nüfusun yüzde 75'inin en çok memnun olduğu alanın sağlık alanında olduğunu açıklayan Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanın diğer alanlardan daha zor olduğunu da kaydetti. Sağlık sektöründe yapılan çalışmalar hakkında rakamsal bilgiler de veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önümüzdeki 3 yıl içerisinde 40 bin yatak kapasiteli fiziki alanların vatandaşların hizmetine gireceğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu bu yıl içerisinde çalışmalarına başlanacak olan 2 önemli proje hakkında açıklama yaptı. Projeleri, Türkiye'nin sağlıktaki geleceğine yön verecek olan çalışmalar olarak nitelendiren Bakan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu çalışmalardan bir tanesi sağlık enstitüleri. Kanser enstitüsü, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü, Biyoteknoloji Enstitüsü ve Anne Çocuk Ergen Sağlığı Enstitüsü, Akreditasyon Enstitüsü, Kronik Hastalıklar Enstitüsü ile Türkiye artık sağlığı tüketen değil, sağlık alanında bilimsel üretimleri ile hem kendi insanına hizmet edecek hem de dünya tıp alanındaki yarışta bende varım diyecek. İlaç sanayisi, tıbbi teknoloji ve bilimsel Ar-Ge'de Türkiye önümüzdeki 5 yılda çok daha farklı bir noktaya gelecek. İkinci adım ise Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni Sağlık Bakanlığı olarak bu yıl içinde inşallah kuracağız."

Konuşmaların ardından Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title