Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Türkiye'nin En Büyük İhtiyacı Güven ve İstikrar

ÇANAKKALE'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülkenin istikrar yakaladığı dönemlerde darbe gibi nedenler yüzünden istikrarsızlaştığını belirterek, "Türkiye'nin en büyük ihtiyacı güven ve istikrar" dedi.

ÇANAKKALE'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülkenin istikrar yakaladığı dönemlerde darbe gibi nedenler yüzünden istikrarsızlaştığını belirterek, " Türkiye'nin en büyük ihtiyacı güven ve istikrar" dedi.

Çan ve Biga ilçelerindeki bir dizi programa katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ilk durağı, Çanakkale Seramik fabrikaları oldu. Bakan Müezzinoğlu, Çan İlçesi'ndeki Çanakkale Seramik fabrikalarının ana yemekhanesinde öğle yemeğini işçilerle birlikte yedi. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, eşi Osman Okyay, bürokratlar ve partililerin katıldığı öğle yemeğinde, Bakan Müezzinoğlu işçilerle birlikte yemek sırasına girdi. Yemeğini kendisi alarak bir masada işçilerin yanına oturan Bakan Müezzinoğlu, birlikte yamak yedi.

Bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağırısı üzerine şu ana kadar 400 işçi aldıklarını belirtti. Okyay, yıl sonuna kadar bu rakamı 800'e çıkaracaklarını söyledi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu ise bir ülkede güven ve istikrar varsa o ülkede hızla başarının geleceğini söyleyerek konuşmasına başladı. Türkiye'nin en büyük ihtiyacının güven ve istikrar olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, "Cumhuriyet dönemlerinde güven ve istikrarlı dönemleri ne kadar uzun süreli yakaladıysak, o kadar güçlü başarılara imza atıldı. Ama ne yazık ki belirli müdahalelerle güven ve istikrar ikidebir zedelendi. 1950 ve 1960'lı yıllarda güven ve istikrar yakalandı. Darbeyle ve rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idamıyla güven ve istikrar zedelendi. Sonraki yıllarda müdahaleler, darbeler, istikrarsızlıklar ülkenin kaybetmesine, dolayısıyla milletimizin geri kalmasına neden oldu. Biz istiyoruz ki millet merkezli olsun. Milletin vicdanı ve iradesi sektelenmesin, zedelenmesin, ikidebir krizlerin muhatabı olmasın" diye konuştu. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ülkenin istikrara kavuşacağını belirtti.

'UZMAN HEKİM AÇIĞIMIZI 4-5 YIL İÇİNDE KAPATACAĞIZ'

Türkiye'nin en büyük sorununun hekim açığı olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "1985 yılından 2007 yılına kadar Türkiye'de hekim fazlası var' diyerek tıp fakültelerine ilave kontenjan açmadılar. Şimdi biz 2007'den itibaren tıp fakültelerine kontenjanları arttırdık. Ama takdir edersiniz ki 2007'de aldığınız bir tıp fakültesi öğrencisi en erken 10 yıl sonra sizin karşınıza uzman olarak geliyor. 20 bin uzman hekim açığımız var. 10 bin pratisyen hekim açığımız var. İlk defa bu yıl 2 bin 500 ilave uzman hekim geldi. Açığımız ne, 20 bin artı 10 bin 30 bin. Önümüzdeki yıl 4 bin gelecek. Sonraki yıllar 4 bin, 4 bin ve inşallah önümüzdeki 4-5 yıl içinde uzman hekim açığımızı kapatacağız" dedi.

Yemeğin ardından Bakan Müezzinoğlu, seramik fabrikalarını gezdi. Kale Grupu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, Bakan Müezzinoğlu'na yeni ürünleri tanıtıp, bilgi verdi. Bir de seramik tablo hediye etti. Bakan Müezzinoğlu, Çan'daki programına, halka hitap ederek devam edecek. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Zeynep Bodur Okyay Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title