Haberler

Bakan Müezzinoğlu'ndan Gençlere "Bonzai" Uyarısı: Yan Etkisi Hayati

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son günlerde "bonzai kullanımı" nedeniyle artan ölüm oranları hakkında rakamsal olarak bir veri sunamayacaklarını belirterek, "Bir aydır 2-3 vaka peş peşe geldi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son günlerde "bonzai kullanımı" nedeniyle artan ölüm oranları hakkında rakamsal olarak bir veri sunamayacaklarını belirterek, "Bir aydır 2-3 vaka peş peşe geldi. Gençler şunu bilmeli: Yan etkisi hayati. Kalp krizi, beyinle ilgili tepkileri anında beliriyor. Aldatıcı hadiselerden gençler uzak durmalı. Bunlar bir kenarda düşmüş oluyor, hayati tehlike yaşamış oluyor" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, son günlerde Türkiye'de özellikle gençler arasında kullanımı artan "Bonzai" adlı uyuşturucu maddesine ilişkin bir televizyon programında açıklama yaptı. Kamuoyunun bilmesi gereken bonzainin asla bir bitki ya da bitki çeşidi olmadığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Algı yönetiminde art niyetliler sanki bu bir bitki yaprağıymış şeklinde bir algıyla zararsız, masum algısı yaratmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla kesinlikle kimyasallardan bir araya getirilmiş yan etkisi yüksek olan bir uyuşturucu türevi. Bunun kimyasalları da sık sık değiştirildiği için her geçen gün değişik yan etkileriyle olumsuz etkileriyle insanımız ve gençlerimiz muhatap olmakta" diye konuştu.

-"ARTIK SORUN KONUŞMAKTAN ZİYADE ÇÖZÜM ÜRETMEMİZ LAZIM"-

Bakan Müezzinoğlu bir soru üzerine uyuşturucu kullanımında öncelikle insanların bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Enerji, zihin açıklığı veriyor cümlelerine asla kamuoyunun ya da gençlerimizin aldanmaması lazım. Enerji veriyor, cümlesinin arkasında kendisine çok hayati tehlike riski olduğunu mutlaka bilinçli bir şekilde hissetmeli. Bu bir pazarlama taktiğidir. Bu tamamen bir aldatmacadır. Biz ÇEMATEM ve AMATEM'lerle çok daha yaygın bir tedavi dinamiğini planlayacağız. Buradaki sorunumuz yeteri düzeyde psikoloğumuz yok. Bizim burada artık sorun konuşmaktan ziyade çözüm üretmemiz lazım."

-"PAZARLAMA VE SATIŞTAKİ MUHATAPLARLA YAPILACAK GÖRÜŞMELER ENGELLEMEMİZ LAZIM"-

"Uyuşturucu maddelerine okul çevrelerinde çok rahat ulaşıldığına yönelik iddialar var. Bu iddialara ilişkin ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki bir soru üzerine Bakan Müezzinoğlu şöyle dedi:

"Şu anda mevcut sistemimizde bununla ciddi bir düzeyde zaten dinamizm var. Ama bunun çok daha ileri noktaya taşımak için çalışmalar yapıyoruz. İçişleri Bakanlığımız esasında gerek bu anlamda uyuşturucu yakalamada gerekse uyuşturucu satıcılarına verilen cezalarda çok önemli artışlar yapıldı. Bu son yapılanda da İçişleri Bakanlığı bonzaide yakalanmalardaki ödül oranını 4 misline çıkarttı. Pazarlama ve satışın cezai müededeleri önemli. Pazarlama ve satıştaki muhataplarla yapılacak görüşmeleri mutlaka engellememiz lazım."

-"GENÇLER BİLMELİ: YAN ETKİSİ HAYATİ"-

Son günlerde bonzai kullanımı nedeniyle artan ölüm oranları hakkında rakamsal olarak bir veri sunamayacaklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bir aydır 2-3 vaka peş peşe geldi. Gençler şunu bilmeli: Yan etkisi hayati. Kalp krizi, beyinle ilgili tepkileri anında beliriyor. Aldatıcı hadiselerden gençler uzak durmalı. Bunlar bir kenarda düşmüş oluyor, hayati tehlike yaşamış oluyor.

Sigarayla mücadelede dünyaya örnek olacak bir başarı öykümüz oluştu. Çok başarılı olduk. Sigara içenlerde dahil kampanyaya çok büyük destek verdi. Milletimizin doğrunun peşinde olması güçlü bir irade sergilemesi çok önemlidir. Zaten gençlerin çoğu sigarayla başlıyor olaya, sonra alkol içiliyor ardından uyuşturucu geliyor. Uyuşturucu kullanan birine baktığınızda önce sigara kullanmış, sonra alkol kullanmış. Anneler babalar sigara içiyorlarsa bile bıraksınlar lütfen. Tütün kullanımını AVM'lerin dışında sigar içini yasaklıyoruz, çocuk parklarında kesinlikle içilmeyecek. Hastane önü için tepkiler geliyor bize. 1-2 ay içerisinde tütün kullanımının tam şeklini belirleyeceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title