Haberler

Bakan Müezzinoğlu: "İşverenlere de Diyorum Ki; Bu Ülkenin İnsansına Güvenin ve İnanın.

Bakan Müezzinoğlu: "İşverenlere de diyorum ki; Bu ülkenin insansına güvenin ve inanın.

Bakan Müezzinoğlu: "İşverenlere de diyorum ki; Bu ülkenin insansına güvenin ve inanın. Bu insanın alın teri emeği kutsaldır ve bereketlidir"

"En kutsal alan alın teridir. Alın teri kutsaldır, emek kutsaldır, emek üretimdir, gelişmedir. Dolayısıyla üretimin, gelişmenin sahipleri olan, alın teri döken emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek Günü'nü tebrik ediyorum"

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İşverenlere de diyorum ki; Bu ülkenin insansına güvenin ve inanın. Bu insanın alın teri emeği kutsaldır ve bereketlidir" dedi.

Mürezzinoğlu, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde bir bulaşık makinesi fabrikasını ve daha sonra Ankara'da bulunan fişek fabrikasını ziyaret etti.

Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet önce Sincan'daki fabrikayı ziyaret ettiler. Müezzinoğlu, işçilere hal hatır sordu, baklava ikram etti. Müezzinoğlu, 1 Mayıs Emek Bayramı dolayısıyla fabrikayı ziyaret ettiğini söyleyerek, "En kutsal alan alın teridir. Alın teri kutsaldır, emek kutsaldır, emek üretimdir, gelişmedir. Dolayısıyla üretimin, gelişmenin sahipleri olan, alın teri döken emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek Günü'nü tebrik ediyorum. Onlar bu ülkenin yarınları için önemli dinamiklerdir. Bugüne gelişlimizde onlar var, yarınlara yürüyüşlümüzde de onlar var. Emek ne kadar güçlü olursa, emeğin hak ve hukuku ne kadar güçlü korunursa, ülkemizin dünya ile yarışı da o kadar güçlü olacaktır" dedi.

Müezzinoğlu, işçi-işveren uyumunun, birlikte gelişmesinin, birbirini bütünlemesinin önemine değinerek, "İnanıyorum ki bu ülkenin yarınları bugünden daha güzel olacaktır. Önümüzdeki süreçte birbirimizle paylaşarak büyüteceğimiz mutlulukların, daha çok olmasını temenni ediyorum"şeklinde konuştu.

1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda işçilerin katledildiğini hatırlatan Müezzinoğlu, "O günü unutmadan geleceğe umutla ve güvenle bakan, o gün kaybettiğimiz emekçi kardeşlerimizin de hak ve hukukuna sahip çıkarak geleceğini bugünden daha güçlü ve mağmur edebilme adına hepimiz üzerimize düşeni iyi yapmayı temenni ediyorum. İşverenlere de diyorum ki; Bu ülkenin insanına güvenin ve inanın. Bu insanın alın teri emeği kutsaldır ve bereketlidir. Bunların hak ve hukukunu ne kadar güçlü karşılarsanız, dünya ile yarışta iddialı bir yerdeyiz. Şu anda bulaşık makinesi üreten bir yerdeyiz. Dünyanın bulaşık makinesi üretiminde yüzde 10'unu üreten bir yapı. Tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, işçilerin 1 Mayıs gününün tek tek kutladı. Müezzinoğlu, işçilerden Aykut Öztürk'ün cebinde sigara paketini buldu. Bunun üzerine kağıda 'Bugün itibariyle sigarayı bıraktım' yazmasını istedi. Öztürk de aynen kağıda ismini soyadını ve telefon numarasını yazdı. Bakan Müezzinoğlu, Aykut Öztürk'ün eşi Tuğba Öztürk ile görüştü. Bakan Müezzinoğlu, Öztürk'ün imzaladığı kağıdın fotoğrafını Tuğba Öztürk'e göndereceğini söyledi.

Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra fişek üreten bir fabrikayı gezdi. Burada da Müezzinoğlu yetkililerden bilgi aldı.Burada da işçilerin 1 Mayıs gününün kutladı ve işçilere baklava ikram etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mehmet Müezzinoğlu Tuğba Öztürk 1 Mayıs Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title