Haberler

Bakan Müezzinoğlu: "Balkanlar Türkiye'nin Fantom Ağrısıdır"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlarda yaşanan sorunları fantom ağrısına benzeterek, “Yeter ki o sancıyı sevmeye devam edelim. Yeter ki o sancı bizim sancımızdır ve o sancı benim yok olan ayağımın sancısıdır bu şuuru bu bilinci kaybetmeyelim” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlarda yaşanan sorunları fantom ağrısına benzeterek, "Yeter ki o sancıyı sevmeye devam edelim. Yeter ki o sancı bizim sancımızdır ve o sancı benim yok olan ayağımın sancısıdır bu şuuru bu bilinci kaybetmeyelim" dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Sheraton Otel'de Batı Trakya Türkleri Derneği tarafından düzenlenen "Batı Trakyalı Sağlık Çalışanları" ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Batı Trakya Türkleri Derneği tarafından düzenlenen programda konuşan Müezzinoğlu "Bir Batı Trakyalı olarak zaman zaman kendime şu cümleyi söylerim şuan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanıyım Türk milletinin vekiliyim bir Sağlık Bakanı olarak dünyanın farklı ülkelerine cebimdeki diplomatik pasaportla bu ülkelere giderken duyduğum huzur veya güven ceketimi alıp da kaçarak Meriç'i geçtiğimde duyduğum güvenden daha güçlü değil. Yani o ceketi alıp da ben anavatana gidiyorum. Türk milletini bağrına gidiyorum derken duyduğum güvenin derinliği bugün cebimdeki diplomatik pasaportla duyamadığım kadar güçlü ve derin. Çünkü gerçekten bu Türk milletinin bu anlamdaki sınırlar ötesindeki kardeşlerine bıraktığı emanetti bıraktığı o duygunun güçlü oluşudur. O nedenle Batı Trakya'da ki Balkanlardaki kardeşlerimiz hiç tereddütleri olmasın ki Anavatan var olduğu sürece oradaki dinamikleri zaman zaman zorlukları zaman zaman sıkıntıları da olsa ileriye umutla bakma adına inanıyorum ki bunun gelecek nesiller güçlü bir şekilde aktaracak" dedi.

"BALKANLAR TÜRKİYE'NİN FANTOM AĞRISIDIR"

Müezzinoğlu Balkanlar'da yaşanan sorunları Fantom ağrısı denilen ağrıya benzeterek, "Burada meslektaşlarım var sağlıkta bir Fantom ağrısı diye bir ağrıdan bahsederiz. Fantom ağrısı bir insanın bir organını bir uzvunu kaybettiğinde kaybettiği organının sanıcısını çekmektir. Yani sağ kolunu kaybetmiştir bilir ki sağ kolu yok biliyor görüyor ve ya sağ ayağı yok. Ama sağ ayağındaki dizinin ağrısıyla sancı çeker doktor doktor gezer olmayan dizini gösterir. Burada ağrım var olmayan dirseğini gösterir ağrım var der o Tıp'ta Fantom ağrısıdır bu salonda herkes Fantom ağrısını bilir. Bu milletin Balkanlar Fantom ağrısıdır. Batı Trakya bu milletin Fantom ağrısıdır. Bu ağrı her ne kadar o uzvunun bugün fiilen olmasa bile o uzvunun varlığını asla unutmamıştır, unutmayacaktır ve o ağrıyı yaşadığı sürece o ağrıyı taşımaya da devam edecektir. Hiçbir ağrı kesici de bu ağrıyı dindirmeyecektir. Biz bu ağrıyı bu sancıyı seviyoruz bu sancının dinmesiyle ilgili o duruşumuzun devam etmesidir. Milli duruşumuzu manevi değerlerimizi o sakakların çocukluğumuza bize verdiği ruhu hem ömrümüzün sonuna kadar yaşatabilmek hem de gelecek nesillere o ruhu aktarabildiğimiz süreçte o sancı bir gün farklı boyutuyla mutlaka bir yerlerde sonuca ulaşabilecektir. Yeter ki o sancıyı sevmeye devam edelim. Yeter ki o sancı bizim sancımızdır ve o sancı benim yok olan ayağımın sancısıdır bu şuuru bu bilinci kaybetmeyelim" diye konuştu.

"YUNANİSTAN HÜKÜMETİNE BAŞARILAR DİLERİZ"

Yunanistan da yapılan son seçimlere de değinen Bakan Mehmet Müezzinoğlu "Yunanistan da seçimler oldu değerli vekillerimiz seçildi. Hükümete başarılar diliyoruz. Yıllardır beklediğimiz ve iyi niyet cümlelerinin ötesine gitmeyen hakların teslimi konusunda ümit olmak istiyoruz ve bu ümidin hayal kırıklığına dönüşmemesini istiyoruz ama bütün bu anlamda başarılarımızın devamı nereden olacak dersek yine bu ortak değerlerimize birlikte sahip çıkarak başarabiliriz" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Sheraton Otel Batı Trakya Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title