Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Hükümet Tasarrufunu Kullanmıştır

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu "Yönetimde zaman zaman bu tür tasarruflar doğaldır. Doğal karşılamak lazım, olağanüstü bir durum olarak görmüyorum." dedi.

Bakan'ın ÇAPKIN YORUMU: HÜKÜMET TASARRUFUNU KULLANMIŞTIR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Elazığ'da hastane ziyaretleri esnasında gazetecilerin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın görevden alınmasıyla ilgili sorularına yanıt verdi. Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"Arkadaşlar şimdi tabii neticede bir hükümet ve bir yönetim var. Yönetim zaman zaman bazı tasarruflarını kullanacaktır. Bazen olağanüstü durumlar oluyor ki, son üç dört gündür olanlar esasında olağan hadiseler değil. Bütün bunlarda tabii ki iktidar, tasarruf haklarını hukuk çerçevesinde kullanacaktır. Bu anlamda ben hükümetin bir yetkilisi değil, ben Sağlık Bakanı'yım. Bu tasarruf hakkını da İçişleri Bakanlığımız ve Hükümet kullanmıştır. Zaman zaman bu tür tasarruf haklarını biz de Sağlık Bakanlığı olarak il müdürlerimize veya değişik bürokratik kanallarda kullanıyoruz. Derdimiz ne? Ülkeyi daha iyi yönetmek, daha dinamik yönetmek, istikrarın dinamiklerinin bozulmaması, milletin yarınlara umutla ve güvenle gidebilmesini sağlamak. Dolayısıyla yönetimde zaman zaman bu tür tasarruflar doğaldır. Bence doğal karşılamak lazım, olağanüstü bir durum olarak da görmüyorum. Ama son üç dört gündür olanlar olağan değil tabi. Yani bazı hesapların bir neticesi olduğu son derece net ve açık. Birileri milli iradenin hak ve hukukuna müdahale etmek istiyor. Birileri iktidar gücünü kendi adına kullanmak istiyor veya kendi çıkarları için şekillendirmek istiyor. Buna da milli iradenin temsilcisi olan Ak Parti iktidarı ve hükümeti asla müsaade etmedi, etmeyecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Hüseyin Çapkın İstanbul Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title