Haberler

Bakan Kılıç, Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gazi Üniversitesi'nde çeşitli bölümlerde öğrenim gören 40 genci kabul etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gazi Üniversitesi'nde çeşitli bölümlerde öğrenim gören 40 genci kabul etti.

Bakanlık binasında gerçekleşen kabulde öğrencileri dinleyen Kılıç, "Burada toplanma amacımız, sizlerle sohbet etmek, sıkıntı ve isteklerinizi öğrenmek. Bu nedenle söz sizlerin" dedi.

Öğrencilerin, kredi ve yurtlardan, spor alanına kadar çeşitli alanlardaki sorularını alan Kılıç, zaman zaman konularla ilgili notlar aldırdı.

Yamaç paraşütü yaptığını anlatan öğrencilerden biri, malzeme sıkıntısı çektiğini, üniversite kulübünün bu konuda yeterli desteği sağlayamadığını dile getirdi ve yardım talep etti. Aynı öğrenci Bakanlık tarafından yapılan yardımın sadece burs ve kredi şeklinde değil, yarısı burs yarısı kredi şeklinde verilip verilemeyeceğini de sordu.

Kılıç, bu soru üzerine, kredi ve bursların öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini ancak yine de ileride buna dair bir çalışma yapılıp yapılmayacağına bakacaklarını dile getirdi.

Kardeşinin burs başvurusunu kendinin yaptığını ancak burs çıkmadığını anlatan bir başka öğrenci ise bu konuda suçluluk hissettiğini belirterek, yardım istedi. Bakan Kılıç da söz konusu öğrencinin TC kimlik numarasını isteyerek, bilgi alınması için görevlilere verdi.

Polatlı'daki Fen Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gördüğünü kaydeden bir diğer öğrenci ise üniversiteye girmeden önce badminton ile ilgilendiğini, kentte spor salonu olmadığı için devam edemediğini, bu konuda destek beklediklerini belirtti. Kentte yapılan yurdun eksiksiz olduğunu anlatan öğrenci, Kılıç'a teşekkür etti.

Toplantı ilk 15 dakikanın ardından basın mensuplarına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Gazi Üniversitesi Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title