Haberler

Bakan Kılıç'tan Akdeniz Oyunları Değerlendirmesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları için geri sayımın devam ettiğini belirterek, "Zamana karşı bu yarışta kaybedecek bir tek günümüz bile yok."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları için geri sayımın devam ettiğini belirterek, "Zamana karşı bu yarışta kaybedecek bir tek günümüz bile yok. Her şey çok dakik ilerlemek zorunda. Tüm süreçler planladığımız biçimde devam ediyor" dedi.

Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden spor tesislerini denetlemek üzere Mersin'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, incelemelerinin ardından Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlük Yönetim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy'un eşlik ettiği Kılıç, sürece ilişkin bilgiler verdi. Bakan Kılıç, Akdeniz Oyunları için geri sayımın devam ettiğini, zaman sayacının büyük bir hızla sayılı günleri tükettiğini söyledi. Oyunların başlayacağı 20 Haziran 2013 tarihinin hem Mersin hem Türkiye hem de Akdeniz ülkeleri için son derece önemli bir tarih olacağının altını çizen Kılıç, tüm süreçlerin planladıkları biçimde devam ettiğini kaydetti. Her hafta düzenli olarak Ankara'dan gelen yapım heyetlerinin müteahhit firmaların faaliyetlerini yerinde denetledikleri bilgisini veren Kılıç, "Çünkü zamana karşı bu yarışta kaybedecek bir tek günümüz bile yok. Her şey çok dakik ilerlemek zorunda. 7 yıllık imalat süresi olan Akdeniz Oyunları'nı 10 ile 18 ay gibi sınırlı bir zaman diliminin içerisine sıkıştırarak hareket ediyoruz" diye konuştu.

Binicilik ve durgun su sporlarının Adana'da yapılacağını, bunun dışındaki tüm oyunların Mersin'de organize edileceğini dile getiren Kılıç, bu noktada Mersinlilere ve Adanalılara da büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, şunları söyledi: "Burada hem gönüllülük faaliyetleri hem şehir halkının ev sahipliği noktasında gerek Mersin gerekse Adana halkına düşen büyük sorumluluklar var. Mersin büyük ölçüde organizasyonun ev sahibi olacağından Mersin'in ev sahibi yükümlülüğü herkesten, hatta bizlerden bile daha fazla."

Mersin'de kalıcı izler bırakmayı hedeflediklerini de belirten Kılıç, yapılacak tesislerin tamamının kalıcı olacağını, organizasyon sonrasında başka yere taşınması düşünülen bir tek tesisin söz konusu olmadığını bildirdi. Yapılacak tesislerle Mersin'in bölgede aynı zamanda bir spor kenti kimliğini kazanmış olacağına dikkat çeken Bakan Kılıç, "Özellikle atletizm başta olmak üzere Türkiye ve dünya çapında sporcular yetiştiren Mersin ilimizin, şehre kazandıracağımız yeni spor tesisleri sayesinde geleceğe yönelik olarak çok sayıda marka ismi Türkiye'ye, milli sporcu unvanlarımıza kazandıracağı kanaati ile hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TESİSLERİ FOTOĞRAFLARLA ANLATTI

Toplantıda yapımı devam Mersin Stadyumu, Akdeniz Oyunları Köyü, 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu, Nevin Yanıt Atletizm Stadyumu ve diğer tesislerin şu anki durumlarını fotoğraflarla anlatan Kılıç, stadyum dışındaki spor salonlarının teslim tarihini 31 Aralık 2012 olarak açıkladı. 2013 yılına bile sarkmadan bu salonları teslim alıp testlerine başlamayı hedeflediklerini vurgulayan Kılıç, Nevin Yanıt Atletizm Pisti'ni atletizm stadyumuna dönüştürecekleri bilgisini vererek, "Bu tesis Nevin Yanıt adıyla yaşamaya devam edecek. Nevin kardeşimiz olimpiyatta önemli bir performans ortaya koydu. Nevin'in arkasından nice kardeşleri yetişmeye devam edecek. Nevin'in ailesine de selamımızı iletiyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin merkez, Erdemli ve Tarsus ilçesindeki mevcut 6 adet spor salonu ile Tarsus stadyumu ve bazı belediyelere ait tesislerin de restorasyon ve reanimasyonlarının gerçekleştirileceğini söyleyen Kılıç, inşaat hızına eş zamanlı bir hızla organizasyonun diğer ayaklarına devam ettiklerini de dile getirdi. Kılıç, organizasyonda insan ayağının da önemine değinerek, şöyle devam etti: "İnşaatlar dışında yeme-içme, konaklama, taşıma faaliyetleri var. Özellikle intikallerde her gün yaklaşık 6 bin kişi yerinden alınarak faaliyete götürülecek ve yerine döndürülecek. Bu yöneyle bakıldığı zaman insan odaklı olarak da fevkalade düzenli ve özenli yürütmemiz gereken bir süreçte hareket ediyoruz. Ben huzurlu bir şekilde tesisleri yerinde gördüm ve denetledim. Aynı şekilde Mersinlilerin de aynı huzurla hareket ettikleri kanaatindeyim. Oyunlar bölgeye çok şey katıyor, Mersin'e de çok şey katıyor. Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılması ve tesislerin yetiştirilmesi yönündeki garantör imza Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aittir, kendisine yürekten teşekkür ediyoruz."

"TÜRK SPORUNA DEĞER KATAN MARKA İSİMLERİ YAŞATMAK BOYNUMUZUN BORCU"

Toplantıda bir basın mensubunun stadyumun adı ve tesislere verilecek isimlerde Mersin'in sporcu değerlerine yer verilip verilmeyeceği yönündeki sorusunu da yanıtlayan Bakan Kılıç, Mersinli isimleri tercih etmenin öncelikleri olacağının altını çizdi. Mersinli milli atlet Nevin Yanıt'ın çok sevdikleri ve değer verdikleri bir sporcu olduğuna vurgu yapan Kılıç, şunları söyledi: "Dünya ya da olimpiyat şampiyonu diğer değerlerimizin isimlerini de kendi memleketlerinde yaşatabiliriz. Bu noktada son derece haklı bir yaklaşımın illerde oluşabileceğini düşünüyoruz. İstanbul'daki Mersinli Ahmet adını taşıyan Güreş Eğitim Merkezi çok eskidi, artık hizmet veremez hale geldi. Burayı yıkıp yeniden çok modern bir güreş kompleksi inşa edeceğiz ve adı yine Mersinli Ahmet olacak. Türk sporuna, spor hayatımıza değerler katan bu marka isimleri yaşatmak hepimizin boynunun borcu. Türk bayrağını Londra'da dalgalandıran Servet'in ismi de Mersin'de yaşasın istedik. Buradan çıkacak var olan diğer isimler bu süreçte değerlendirilecektir. Biz de buna açığız, gelecek teklifleri de bu anlamda değerlendirebiliriz."

Stadyumun adı henüz konulmadığı için Mersin Stadyumu olarak telaffuz ettiğini belirten Kılıç, Mersin'den yoğun bir talep farklı bir isim noktasında gelirse bunu değerlendireceklerini, bu konuda tutucu bir yaklaşımları olmadığını söyledi.

Akdeniz Oyunları'nın logosu olarak seçilen ve caretta caretta kaplumbağasını simgeleyen 'Karetta'nın Mersin'de henüz işyerlerinde, tabelalarda, bilboardlarda yeterince kullanılmaya başlanmadığına da işaret eden Bakan Kılıç, Mersinlilerin bu logoya sahip çıkmalarını da istedi.

Bakan Kılıç, toplantının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK) Toplantısı'na katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Nevin Yanıt Mersinli Türkiye Akdeniz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title