Haberler

Bakan Kılıç, Madalyalı Sporcuları Kabul Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "En büyük amacımız sizin daha da büyük başarılara imza atabilmeniz" "Soma’da kalıcı şeyler yapmak istiyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, Avrupa şampiyonalarında halter, güreş ve tekvando branşlarında madalya alan sporcuları kabul etti.

Bakanlık binasındaki kabule Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile dereceye giren sporcular ve antrenörler katıldı.

Bakan Kılıç, kabulde yaptığı konuşmaya, "Evinize hoş geldiniz" diyerek başladı. Sporcuların elde ettikleri başarıları duyduklarında sevinç ve gurur yaşadıklarını dile getiren Kılıç, "Bu duyguları bize yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. En büyük amacımız  sizin daha da büyük başarılara imza atabilmeniz. Sizler artık birer rol modelsiniz. Sizden sonra gelen kardeşlerinize örnek teşkil ediyorsunuz. Bu anlamda büyük bir sorumluluğunuz var. Spor hayatınızı bu sorumluluk içinde devam ettireceksiniz" diye konuştu.

Sporculara, her zaman gururla taşıyabilecekleri başarılara imza atmaları ricasında bulunan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Temiz spor, bugünlerde yoğun olarak üstünde çalıştığımız bir konu. Bunun ne kadar önemli olduğunu her fırsatta sizlerle paylaşıyorum. Bugün olimpik spor branşlarının başkanlarıyla bir araya geldik ve sizlerin nasıl daha başarılı olabileceğinizle ilgili nasıl çalışmalar yapabileceğimizi konuştuk. Bu noktada siz sporcularla olan iletişim çok önemli. Yöneticilerinizle bağlarınız kuvvetli olması gerek. Bunu bildiğimiz için yöneticilerinize, bu yönde telkinlerde bulunuyoruz. Sizler şanslısınız çünkü branşların birçoğunda, daha önce sizin gibi sporculuk yapmış ağabeyi ve abla dediğiniz büyükleriniz var. Onlarla olan iyi diyaloğunuzu devam ettireceğinize inanıyoruz."

Sporcuların başarılarına emeği geçen aileler ve antrenörlere de teşekkür eden Kılıç, "Başbakanımız, sizleri ve başarılarınızı çok yakından takip ediyor. Başarı yolundaki çalışmalarımız konusunda sürekli bilgi alıyor, önerilerde ve talimatlarda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, madalya alan sporcuların farklı insanlar olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler ülkemizin bayrağını göndere çekip, milli marşımızı çaldırma şerefine nail oluyorsunuz. 70 milyonu mutlu ediyorsunuz. Şunu unutmayın, sizlerin geçtiği yoldan şu an birçok kardeşiniz geçiyor. Aralarında sizler gibi çok başarılı olacak olanlar veya daha azını elde edecekler var. Önemli olan sizlerin takım ruhuyla kardeşlerinizi desteklemeniz. Kardeşlerinize destek olacağınıza inancım tam."

Bakan Kılıç'ın kabulünde madalyalı sporcular Taha Akgül, Rıza Kayaalp, Cenk İldem, Servet Coşkun, Soner Demirtaş, Yakup Gör, Yunus Özel, Servet Tazegül, Nur Tatar, Mehmet Dolaş, Ali Sarı, Furkan Asena Aydın, Ayşegül Çoban, Nurcan Taylan, İsmet Algül, Bünyamin Sezer yer aldı.

- " Soma'da gençlik merkezi açacağız"

Bu arada Bakan Kılıç, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasının yaralarını sarmak için Bakanlığının her türlü desteği vereceğini belirterek, en kısa zamanda  Soma'da bir gençlik merkezi açılacağını kaydetti.

Kılıç, "Soma'da kalıcı şeyler yapmak istiyoruz. Örneğin Soma'da bir gençlik merkezinin çalışmalarına başladık. Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarıyla bazı çalışmalar yapacağız. Oradaki gençlerimizin, kardeşlerimizin geleceğine katkıda bulunmak adına tüm enstrümanlarımızı kullanacağız. Yaz döneminde bizim kamplarımızda en azından biraz da olsa farklı bir atmosfere girmeleri noktasında çalışmalarımız olacak" ifadelerini kullandı.

Federasyon başkanlarıyla bugün bir toplantı yaptıklarını da hatırlatan Kılıç, "2012 Londra Olimpiyatları'nda ve Soçi Kış Olimpiyatları'nda istediğimiz başarıyı tam olarak yakalayamadığımız branşlar oldu. Federasyon başkanları ile geriye dönük neler yapabiliriz, federasyonlar olimpiyatlarda olsun diğer yarışmalarda olsun farklı branşlarda nasıl daha fazla başarı elde edebiliriz, aktarılan kaynakların daha etkin kullanımı, sporcuların moral motivasyon ve sağlığının korunması için neler yapılabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

Akif Çağatay Kılıç, Passolig'le ilgili de bu konuda geri adım atılmasının söz konusu olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şunu unutmamak gerekir; e-bilet kanunla alınmış bir karar. Uygulama konusunda farklı fikirler var. Önümüzdeki sezon için hazırlıklar başladı. Yaz döneminde bizim de TFF'nin de çalışmaları olacak. TFF ile görüşmelerimde yanlış anlaşılmaları nasıl gideririz noktasında çalışmaları da oldu. Doğru olmayan birçok bilgi paylaşıldı ve maalesef vatandaşlarımız, taraftarlarımız bu yanlış bilgileri aldı. Bunları açığa kavuşturmak ve gerekiyorsa bazı detay değişikliklerin yapılması noktasında çalışmalarımız olacak." - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Metin Şahin Soma Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title